Koko Suomi maalaa

10.7.2022

Koko Suomi maalaa -tapahtuma

Serlachius-museo Gösta 10.7. klo 11–17

Valtakunnallista Koko Suomi maalaa -tapahtumaa vietetään Suomen kuvataiteen päivänä 10.7. Merkkipäivä on myös rakastetun kultakauden kokoelmataiteilijamme Helene Schjerfbeckin (1862–1946) syntymäpäivä, ja sitä vietetään Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen aloitteesta.  

Tule siis viettämään kesäpäivää Mäntässä Serlachius-museo Göstan silmää hivelevään miljööseen ja maalaamaan ulkoilmamaalauksen hengessä Göstan kartanon katetulle terassille. Maalaajien käytössä on maalausteline, paperit, pensselit ja valmiiksi sekoitetut värisävyt sekä iloinen ohjaaja, joka on paikalla avustamassa ja itsekin maalaamassa. Tarkoitus onkin maalata Schjerfbeckin myöhäisemmän vaiheen heleällä väripaletilla. Inspiroidutaan sävyistä ja maalataan puistomaisemaa, arkkitehtuuria tai toisiamme!

Tapahtumaan voi saapua milloin tahansa klo 11 ja 17 välillä ja viettää vain hetken tai vaikkapa koko päivän. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta maalaamisesta vaan riittää, että saavut paikalle. Tarkoitus on pitää hauskaa, ei suorittaa!

Ravintola Gösta palvelee koko tapahtuman ajan, jolloin siellä voi ruokailla tai ostaa ravintolasta virvokkeita, kahvia tai vaikkapa lasillisen viiniä maalauksen lomaan nautittavaksi.

Koko perheen tapahtuma on maksuton. Tervetuloa mukaan!