Koko Suomi maalaa

10.7.2023

Ulkoilmamaalausta Koko Suomi maalaa -päivänä

Serlachius-museo Göstan puisto 10.7.2023 klo 12–16

Juhlitaan Helene Schjerfbeckin syntymäpäivää sekä Suomen Kuvataiteen päivää ulkoilmamaalaamalla Serlachius-museo Göstan kuvankauniissa puistossa. Tapahtuma on osa Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen tempausta, jossa kannustetaan koko Suomi maalaamaan.

Inspiroidutaan maiseman pelkistämisestä Helene Schjerfbeckin hengessä. Schjerfbeck mursi tiensä modernistiksi vasta myöhemmällä iällä kehittämällä omintakeisen maalaustyylin. Hän pelkisti muotoja ja kuvasi kohteitaan muutamilla tarkkaan harkituilla viivoilla ja väreillä. 

Museo lainaa alustan, paperit, pensselit ja akryylimaalit. Et tarvitse maalaustaitoa – riittää että tulet paikalle, yksin tai yhdessä! Voit asettua museon puistoon valitsemaasi paikkaan ja halutessasi ostaa ravintolasta virvokkeita. Oman työn saat mukaasi. Ulkotapahtuma on maksuton. 

Vieraile maalaamisen lomassa Serlachius-museo Göstassa ihailemassa suomalaisen maalaustaiteen klassikoita ja koe uudet näyttelyt! (liput 10 €/7 €/0 € tai Museokortti). Nälän tullen lounasta ravintola Göstassa tai Autereen tuvalla. Tervetuloa mukaan! 

Hauska historiavinkki

Ole osa vuosisatoja jatkunutta plein air -perinnettä, jossa maalataan koko teos ulkoilmassa alusta loppuun. Plein air alkoi 1800-luvun lopun Ranskassa tuubeihin pakattujen värien synnyn myötä, jotka mahdollistivat ulkona maalaamisen. Perinteen aloittivat muuan muassa impressionistit.

Claude Monet oli ensimmäisiä, jotka viimeistelivät koko teoksen ulkoilmassa. Tule muistamaan perinteen isää Serlachius-museo Göstan kartanolle, jossa näet tiettävästi Suomen ainoan julkisessa kokoelmassa olevan Claude Monetin maalauksen Heinäsuova ilta-auringossa (1891).