Syyslomalla Serlachiukselle!

Syyslomalla Serlachiukselle!

Tutustukaa syyslomalla taiteeseen sekä Mäntän paperipatruunoiden ja suomalaisen metsäteollisuuden historiaan.

Lokakuussa Serlachius-museot Mäntässä on avoinna ti-su klo 11–18. Ravintola Gösta palvelee museoiden aukiolopäivinä klo 11–17 (keittiö klo 16.30 asti).

Serlachius-museoita on kaksi: Gösta Joenniemen kartanolla sekä Gustaf Serlachius-yhtiön entisessä pääkonttorissa Mäntän keskustassa. Museoiden välinen matka on noin kolme kilometriä. Yhdellä museolipulla voit vierailla molemmissa museoissa! Meillä käy myös Museokortti. Alle 18-vuotiaille maksuton sisäänpääsy. 

Nautitaan taiteesta ja tarinoista

Tutustukaa koulukirjoista tuttuihin klassikkoteoksiin esimerkiksi Gallen-Kallelan, Schjerfbeckin, Edelfeltin ja Thesleffin tuotannosta. Myös ajankohtaiset nykytaidenäyttelyt puhuttelevat. Serlachiuksen paperipatruunoiden vauhdikas tarina ja suomalainen metsäteollisuus tulevat tutuksi draaman keinoin.

Viettäkää hauska hetki Apteekkarin kauppahuoneessa, joka on toiminnallinen työpaja koko perheelle. Tuoksutelkaa ja tunnistakaa mausteita, kirjoittakaa vanhalla kirjoituskoneella ja testatkaa apteekkarin tai kauppa-apulaisen vaatteita. Apteekkarin kauppahuoneesta lapsia voi olla vaikea saada jatkamaan matkaa!

Marja Mesikämmen lasten kanssa SErlachius-museo Gustafissa.

Perhepäivä sunnuntaina 15.10.

Koko perheen iloista museopäivää vietetään Serlachius-museo Gustafilla su 15.10. klo 12–17. Valmista paperia Marja Mesikämmenen kanssa, eläydy entisaikaan sonnustautumalla rooliasuihin, punnitse aitoa apteekkarin salmiakkia vanhalla vaa’alla, kuuntele kuulokkeilla kauppaneuvoksen elämän jännittäviä käänteitä. Päivän alussa saatat myös tavata pääkonttorin tomeran sihteerin suoraan 1950-luvulta!

Perhepäivään osallistuminen normaalilla museolipulla, alle 18-vuotiaat maksutta. Ei ilmoittautumista. Ottakaa isovanhemmat ja ystävät mukaan!  

Serlachius-museot taidesauna

Taidesaunaan tiistaisin

Vuoden matkailuinnovaationa palkittu Serlachiuksen Taidesauna lämpiää joka tiistai klo 12–18. Pyöreän löylyhuoneen lisäksi koko perhettä ilahduttaa poreileva palju. Melasjärveen voi pulahtaa laiturin päästä ympäri vuoden.  

Saunomisaika yleisövuoroilla on kaksi tuntia – suosittelemme varaamaan liput etukäteen! Ottakaa mukaan omat uimapuvut, pyyhkeet ja laudeliinat.

Syyslomalla ulkoillaan

Serlachius-museoiden välillä Melasjärven rantaa myötäillen kulkee Lemmenpolku metsän siimeksessä. Retkeilkää museolta toiselle luonnon ihmeitä ihastellen. Ovatko muurahaiset vielä hereillä? Lemmenpolun pituus on noin 2,5 kilometriä.

Lainatkaa museolta maksuttomat Jopot ja tutustukaa Mänttään ja Serlachiuksen valtakuntaan pyöräillen. Lainaamme myös pyöräilykypäriä.  

Gösta-museon Taavetinsaaressa on koko perheen Metsäpolku. Kiertäkää muutaman sadan metrin mittainen polku ja pohtikaa yhdessä vastauksia metsäaiheisiin kysymyksiin. Etsikää myös Taavetti, yli sata vuotta saaren rantavedessä viettänyt patsas!

Poika syö hampurilaista ravintolassa

Syyslomalla herkutellaan

Maisemaravintola Gösta palvelee kaikkina museon aukiolopäivinä. Tarjolla on laadukasta, lähellä tuotettua ruokaa usean ruokalajin Taidemenusta pikkusuolaisiin ja makeaan. Tarjolla ovat myös kasvis- ja vegaaniset vaihtoehdot!

Tiistaista perjantaihin ravintola tarjoaa laadukkaan arkilounaan hintaan 9,70–12,50 e.

Ruokalistan annokset lapsille (alle 13 vuotta) aina puoleen hintaan.

Museokauppaan ostoksille

Serlachiuksen museokaupasta löydät tekemistä lapsille: taiteilemaan innostavia kirjoja, taidetarvikkeita, Porvoon turvallisia öljyväriliituja, sulkakyniä, palapelejä ja muuta mukavaa.

Shoppaile laadukkaat taidetavarat ja julkaisut, tuliaiset, kotiinviemiset ja lahjakortit laajasta valikoimastamme!

Viivy yön yli

Taidekaupungin majoitustarjonnasta löytyy kaikille syyslomalaisille soveltuva yöpymispaikka. Varaa majoituspaketti vaikkapa patruuna-aikaa henkivältä Mäntän Klubilta, luonnonläheiseltä Peltolan luomutilalta, Rapukartanosta järven rannalta tai Hotelli Keurusselästä, jossa on myös kylpyläosasto.

 

Vastuullisesti matkalla

Serlacius Art & Sauna Express -bussi kuljettaa tiistaisin Tampereen rautatie- ja linja-autoasemalta museoille ja takaisin. Aikataulu on sovitettu yhteen myös Helsingistä saapuvien junien kanssa.

Sähköautoilijoille tarjoamme useita helppokäyttöisiä latauspaikkoja pysäköintialueillamme. Serlachiukselta lataamasi sähkö on aina uusiutuvaa ja päästötöntä energiaa. Huomaa myös AVISin vierailijoillemme tarjoama -10% alennus sähköautojen vuokrasta.

Serlachiusta lähin rautatieasema sijaitsee Vilppulassa. Rautatieasemalta Gösta-museoon on noin viiden kilometrin matka, Mäntän keskustaan noin seitsemän kilometriä. Ottakaa pyörät mukaan junaan! Paikallisista taksipalveluista löydät tietoa Visit Taidekaupunki -sivustolta