Serlachius-kuvataideleiri

25.6.2024

Serlachius-kuvataideleiri | Sigrid Schauman – Valoa ja värihehkua

25.–30.6.2024 Mänttä

Tampereen kesäyliopiston Serlachius-kuvataideleirin Sigrid Schauman – Valoa ja värihehkua opetuksesta vastaa kuvataiteilija Riikka Lenkkeri. Leirillä tehdään monipuolisesti taidetta, vieraillaan opastetuilla kierroksilla Serlachiuksella ja Mäntän kuvataideviikoilla sekä tutustutaan paikallisten kuvataiteilijoiden työhuoneisiin.

Sigrid Schauman (1877–1979) tunnetaan taiteilijana intensiivisenä koloristina ja taidekriitikkona suomalaisen värimaalauksen sekä modernismin varhaisena puolestapuhujana. Kesän Serlachius-leirillä matkataan kosmopoliitin Schaumanin jalanjäljissä mm. Ranskaan ja Italiaan eläytyen eteläeurooppalaiseen valoon ja värien ilakoivaan kirkkauteen matkoilla maalattujen maisemien kautta.

Leirillä perehdytään hienovaraiseen palettiveitsitekniikkaan valoudun ja valohämyn luomisessa ja pohditaan värien sekoittamista Schaumanin innoittamina niin paletilla kuin suoraan maalauskankaalla. Luennoilla tutkitaan maisemamaalausten lisäksi Schaumanin herkkiä muotokuvia ja henkilökuvia.

Opetus on henkilökohtaista ja pyrkii huomioimaan yksilöllisiä toiveita ja tavoitteita. Kurssille soveltuvat niin perinteiset öljyvärit kuin vesiliukoiset öljyvärit, akryylivärit, guassi- ja vesivärit. Maalaamisen lisäksi tehdään piirustuksia, luonnoksia ja croquis-hahmotelmia elävästä mallista käyttäen hiiltä ja mustetta.

Leirin hinta on 420 euroa. Hinta sisältää opetuksen, lounaat ja vierailukäynnit opastuksineen. Majoituksesta ja muista ruokailukustannuksista osallistujat vastaavat itse. Leiri järjestetään Mäntän monitoimitalo Kirkkiksessä, osoitteessa Kirkkokatu 2, Mänttä

Ilmoittautumiset 25.5.2024 mennessä.


Teoskuva: Sigrid Schauman, Maisema, 1934, öljyväri vanerille, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö. Kuva: Matias Uusikylä