Serlachius-kuvataideleiri

27.6.2023

Hugo Simbergin matkassa – Luurankoja ja hellyttäviä piruparkoja

27.6.–2.7.2023 Mänttä

Tampereen Kesäyliopiston järjestämällä Serlachius-kuvataideleirillä tutustutaan Hugo Simbergin (1873–1917) tuotantoon ja elämänvaiheisiin. Sairauksien varjostamalla, lyhyeksi jääneellä urallaan Simberg ehti maalata lukuisia tunnetuksi tulleita jälkipolvien rakastamia teoksia.

Symbolistin matkassa kuvitetaan omia unia ja elämäntarinaa. Lisäksi pohditaan viivan, värin ja pinnan vertauskuvallista ilmaisukieltä sekä alitajunnan ja mielikuvituksen merkitystä kuvan rakentamisessa. Luennoilla pohditaan, mistä elementeistä Simbergin ainutlaatuinen kyky tavoittaa teoksillaan voimakas tunneyhteys ja syvä inhimillisyys syntyvät. Opetus on henkilökohtaista ja pyrkii huomioimaan yksilöllisiä toiveita ja tavoitteita.

Opetuksesta vastaa kuvataiteilija Riikka Lenkkeri. Leirillä vieraillaan opastetuilla kierroksilla Mäntän kuvataidekaupungin kesänäyttelyissä mm. Serlachius-museoissa ja Mäntän kuvataideviikoilla sekä tutustutaan galleriatarjontaan ja paikallisten kuvataiteilijoiden työhuoneisiin. Maalausretki tehdään Kuoreveden vanhaan pappilaan Särkilahteen.

Leirin hinta on 380 euroa. Hinta sisältää opetuksen, lounaat ja vierailukäynnit opastuksineen. Majoituksesta ja muista ruokailukustannuksista osallistujat vastaavat itse. Leirit järjestetään Mäntän seudun koulutuskeskuksessa, osoitteessa Virtasalmentie 14, Mänttä.

Leirin tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen Tampereen Kesäyliopiston sivuilla. Ilmoittautuminen päättyy 28.5.2023. Katso myös kesän 2023 muut Serlachius-kuvataideleirit.