Serlachius-museo Gösta ilmakuva talvella

Tiedote 22.12.2021

Serlachius-museoille Sustainable Travel Finland -merkki

Suomalaisen matkailuelinkeinon vastuullisuudesta viestivä merkki Sustainable Travel Finland on myönnetty Serlachius-museoille. Merkin saaneet yritykset ja organisaatiot ovat sitoutuneet kunnioittamaan ja vaalimaan suomalaista luontoa, elämäntapaa ja kulttuuria. 

”Sustainable Travel Finland -merkki on konkreettinen osoitus siitä, että Serlachius-museot ovat sitoutuneet vastuulliseen toimintaan ja tekevät konkreettisia kestävän kehityksen mukaisia toimenpiteitä. Vastuullisuustrendi on tullut jäädäkseen. Matkustajat ja matkanjärjestäjät odottavat, että yritykset huolehtivat toimintansa vastuullisuudesta”, vastuullisen matkailun asiantuntija Virpi Aittokoski Business Finlandin Visit Finland -yksiköstä kertoo.

Serlachius-museoille matkailutoimialan merkki on tärkeä. “Toimimme monista museoista poiketen hyvinkin syvällä matkailukentässä, identiteettiimme kuuluu museoalan rinnalla vahva matkailutoiminta. Teemme jatkuvaa tuotekehitystyötä ja matkailupaketointia sekä markkinointia kotimaassa ja kansainvälisesti. Suomalaisen matkailualan yhteinen vastuullisuustunnus auttaa asiakkaitamme kohteiden valinnassa”, tähdentää Serlachius-museoiden kehitysjohtaja Päivi Viherkoski.   

Sustainable Travel Finland tarjoaa matkailuorganisaatioille kehittämispolun, jossa parannetaan ekologista, kulttuurista ja sosioekonomista vastuullisuutta. Merkki on voimassa määräajan, jonka kuluessa se pitää uusia päivittämällä Visit Finlandille kestävän matkailun kehittämissuunnitelma ja itsearviointi sekä varmistaa organisaation muun ympäristösertifikaatin voimassaolo.

Serlachius-museoilla Sustainable Travel Finland -merkin pohjalla on ISO 14001 -ympäristösertifikaatti. Se on kansainvälisesti tunnetuin ympäristösertifikaatti, jonka ovat saaneet vain harvat museot. 

”Osa kanssamme toimivista eurooppalaisista matkanjärjestäjistä on erikoistunut vastuulliseen matkailuun ja valitsee kohteensa niin, että koko Suomi-paketti on toteutettu ympäristökysymykset etunenässä. Vastaamme näihin toiveisiin monin eri tavoin: esimerkiksi tarjoamme julkisen liikenneyhteyden, Serlachius-bussin, Tampereen ja Mäntän välille. Edistämme lihasvoimin liikkumista lainaamalla asiakkaillemme Jopo-polkupyöriä. Liitämme paikallisten toimijoiden ja yritysten palveluita osaksi tuotteitamme ja työllistämme huomattavan määrän paikallisia asukkaita. Tuomme matkailutuotteissamme esille paikallista historiaa ja elämäntapaa. Menemme asiakkaiden kanssa metsään luontoa kunnioittaen ja valmiita reittejä käyttäen – konkreettisten esimerkkien listaa voisi jatkaa paljon pidemmälle”, Viherkoski kiteyttää.   

Lisätietoja: kehitysjohtaja Päivi Viherkoski, p. 050 3522 567  paivi.viherkoski@serlachius.fi

Serlachius-museot ovat avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. tiistaista sunnuntaihin klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18

Käyntiosoitteet:
Serlachius-museo Gösta, Joenniementie 47, Mänttä
Serlachius-museo Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2

Serlachius-museot sosiaalisessa mediassa:
https://facebook.com/serlachius
https://twitter.com/serlachius
https://instagram.com/serlachiusmuseums
https://youtube.com/serlachiusmuseot