Päivämatka taiteen, historian ja makujen maailmaan

PÄIVÄMATKA TAITEEN, HISTORIAN JA MAKUJEN MAAILMAAN

Sisältää museo-opastukset Gustafissa ja Göstassa.

Aloita retkipäiväsi Serlachius-museo Gustafista. Tutustut oppaan johdolla historialliseen paperi-imperiumin maamerkkiin, G. A. Serlachius -yhtiön entiseen pääkonttoriin ja sen näyttelyihin ja saat taustatiedot sekä Serlachius-patruunoista että -yhtiöstä. Kierros kestää tunnin. Opastuksen jälkeen kannattaa varata vielä aikaa ja palata kiinnostavien näyttelykohteiden pariin. 

Suuntaa sitten matkasi Serlachius-museo Göstaan, taidemuseoon. Ehkä nyt on sopiva aika levähtää ja käydä lounaalla. Talviaikaan ravintolaan tavallisesti mahtuu ilman pöytävarausta, mutta kesällä voi olla ruuhkaa – varminta on aina varata pöytä. 

Taidemuseossa tutustut sekä kartanon että paviljongin näyttelyihin. Luvassa on siis kotimaisia ja eurooppalaisia klassikkoteoksia sekä nykytaidetta. Kannattaa käydä vielä kävelyllä veistospuistossa ja viehättävässä Taavetinsaaressa. Onkohan saaren rantaveden veistos, Kosto nimeltään, näkyvissä vai veden alla? Ehkäpä retken päätteeksi maistuvat virvokkeet tai kahvit? 

Hinta: 80 €/ryhmä, jossa 1–4 henkilöä. Sisältää tunnin opastuksen Serlachius-museo Gustafissa. Lisämaksusta: opastus myös taidemuseolla (80 €/ryhmä, jossa 1–4 henkilöä).

Varaa opastukset museoiden myyntipalvelusta myynti@serlachius.fi tai p. 040 166 3480. Erityisesti kevät- ja kesäaikaan kannattaa varata ravintola Göstasta pöytä: ravintola@ravintolagosta.fi tai p. 040 708 5572 tai ostaa lounas jo etukäteen verkkokaupasta.

“Jo pelkästään arkkitehtuuriltaan näkemisen arvoinen – hyvät näyttelyt vielä siihen päälle! Taidematkan arvoinen! Must see in Finland!” Jaakko W, Facebook

“Ihana kokonaisuus kaikkina vuodenaikoina. Ja loistavaa palvelua kuskata vieraita omalla bussilla Tampereelta Mänttään.” Helena K, Facebook