Göstan helmet

Rakastettuja teoksia omista kokoelmista

Serlachius-museo Gösta 5.2.2011—2.9.2012

Joenniemen kartanossa nähdään nyt Gösta Serlachiuksen taidesäätiön klassikoita ja yleisön usein esille toivomia teoksia.

Göstan helmet näyttely tuo esille yleisön suosikkeja Gösta Serlachiuksen taidesäätiön taidekokoelmasta. Näyttely ketjuttaa suomalaisen kultakauden taiteen rinnalle modernismia.

Joenniemen kartanon saleissa liikutaan valosta varjoon, suomalaisen kansan kuvauksista kansainvälisiin tunnelmiin, naishahmojen sulosta kukka-asetelmien herkkyyteen. Näyttely avaa myös taiteen katsomiseen uusia näkökulmia tekemällä yllättäviä teosrinnastuksia.

Taidekokoelman juuret ovat Mäntän ensimmäisen paperipatruunan kauppaneuvos G. A. Serlachiuksen taideharrastuksessa; hän toimi mesenaattina taiteilija Akseli Gallen-Kallelalle ja kuvanveistäjä Emil Wikströmille.

Kauppaneuvoksen veljenpoika vuorineuvos Gösta Serlachius jatkoi setänsä taideharrastusta ja perusti nimeään kantavan taidesäätiön vuonna 1933. Kokoelmaa kartutetaan edelleen aktiivisesti. Se lukeutuu nyt Pohjoismaiden suurimpiin yksityisiin kokoelmiin.

Näyttely on esillä vuonna 2012 aina siihen saakka, kunnes museo suljetaan uudisrakentamisen vuoksi 2.9.2012.

Serlachius-museo Gösta 5.2.2011–2.9.2012