Serlachius Pääkonttori

Serlachius Pääkonttorin näyttelyt kertovat niin historiasta kuin taiteestakin. Jo museorakennus, entinen metsäyhtiön pääkonttori, on nähtävyys sinänsä.

Näyttelyiden aiheet liittyvät historiaan tai taiteeseen. Pääkonttorin uusi perusnäyttely Mesenaatit (15.6.2024 alkaen) kertoo kiehtovan tarinan Serlachiuksen taidekokoelman takaa. Siinä kietoutuvat yhteen taide, historia, arkkitehtuuri, metsä ja suomalaisuus. Näyttelyyn liittyy myös metsäteemasta ammentava elämys- ja kokemusmaailma, jossa viihtyvät niin lapset kuin aikuiset. Pääkonttorilla nähdään aina myös vaihtuvia näyttelyitä ensimmäisen kerroksen galleriatiloissa ja auditorion yhteydessä.

Vaikuttava museorakennus valmistui G. A. Serlachius Osakeyhtiön pääkonttoriksi vuonna 1934. Vuorineuvos Gösta Serlachius halusi luoda siitä yhtiönsä käyntikortin. Klassismia ja funktionalismia edustava pääkonttori koristeltiin maineikkaiden taiteilijoiden töillä ja varustettiin aikansa parhaalla tekniikalla. Entinen pääkonttori siirtyi Gösta Serlachiuksen taidesäätiön omistukseen vuonna 2000. Yleisölle museo avattiin mittavan peruskorjauksen jälkeen vuonna 2003. Siitä tuli taidesäätiön toinen museo.

Serlachius Pääkonttori on aktiivisen kulttuurityön keskipiste. Siellä järjestetään kaikille avoimia luentoja, seminaareja, konsertteja, teatteriesityksiä ja muita kulttuuritapahtumia. Museo tekee myös vilkasta yhteistyötä koulujen kanssa.

Äänitarina

Tutustu lisää Pääkonttorin historiaan, näyttelyihin, arkkitehtuuriin ja taiteeseen.

Äänitarina

Serlachius-yhtiön pääkonttori edusti oman aikansa huippusuunnittelua. Täältä löydät lisää tietoa aiheesta.