Perjantaikahvit

18.9.2020

Serlachius-residenssin perjantaikahvit

Serlachius-residenssin syyskuun perjantaikahvit nautitaan residenssin galleriassa perjantaina 18.9. klo 16–18. Residenssissä työskentelevä taiteilija Henrik Härkönen esittelee vapaamuotoisessa kahvitilaisuudessa näyttelynsä Broken Spirits & Dead Forms. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Henrik Härkösen näyttely on avoinna ke-su 9.9.–27.9.2020 Serlachius-residenssin galleriassa Aleksanterin linnassa (Kauppakatu 3, Mänttä).

Härkönen esittää taiteessaan sisäisiä tuntemuksia ei-esittävän muodon kautta. Tämän näyttelyn teemana on melankolia. Härkönen kuvailee residenssissä maailmanlaajuisen pandemian aikana valmistuneiden teosten taustoja: ”Tällaisessa tilanteessa työskentelyni hakee turvaa veistosten selkeistä geometrisista muodoista ja maalausten ennalta-arvaamattomista sommitelmista, joiden tarkoitus on jäsentää pahoinvointi niin, että siitä voi selviytyä”.

Serlachius-residenssissä noudatetaan yleisiä turvallisuusohjeita. Riittävien turvavälien säilyttämiseksi residenssin tapahtumien maksimimäärä on 30 henkilöä.