Banksy. A Visual Protest

Maailman kuuluisin katutaiteilija

Taidemuseo Gösta 15.5.2021—10.10.2021

Hän on Bristolista kotoisin oleva, virkavaltaa vuosikaudet pakoillut katutaiteilija, jonka henkilöllisyyttä ei edelleenkään tiedetä. Hän on kapinoitsija, jonka kaupallisuutta irvailevista teoksista keräilijät maksavat nykyisin huippuhintoja. 

Banksy. A Visual Protest -näyttely esittelee maailman kuuluisimman katutaiteilijan, jonka visuaalisesti taidokkaat ja purevat teokset sisältävät myös inhimillisyyttä ja lämmintä huumoria. Milanolaisen 24 Ore Culturan kanssa yhteistyössä toteutettava näyttely tuo Banksyn tuotantoa ensimmäisen kerran näin laajasti Suomeen.

Näyttely sisältää noin yli sata eri kokoelmista lainattua teosta, erityisesti tunnettuja esimerkkejä taiteilijan varhaistuotannosta. Mukana on myös Banksyn urasta kertovia esineitä: levynkansia, julisteita ja postikortteja. Kyseessä ei ole Banksyn virallinen näyttely, sillä taiteilija itse ei ole sitä auktorisoinut. Näyttelyn on kuratoinut pop- ja katutaiteeseen perehtynyt Gianni Mercurio.

Näyttelyyn ei ole Banksyn ajattelua kunnioittaen lainkaan pääsymaksua. Koronarajoitusten vuoksi vieraiden määrää joudutaan kuitenkin rajoittamaan. Vierailuajan voi varata oheisesta varauskalenterista. Näyttelyyn pääsee kuitenkin koko kesän myös suoraan ovelta.

Kuva: Banksy, Love Is in the Air, 2003, serigrafia, yksityiskokoelma. Kuva: 24 Ore Cultura.

Varaa täältä aika näyttelyyn

Voit tutustua näyttelyyn tunnin ajan.

Artikkeli

Serlachius-museoiden johtaja kertoo artikkelissaan Banksyn haastavasta suhteesta museoihin.

Avajaiset live-streamina

Tule mukaan Banksy. A Visual Protest -näyttelyn avajaiset korvaavaan live-streamiin.

mukana yhteistyössä