Temamåltider

Teemaruokailut järjestyvät ravintola Göstassa

En kulinarisk resa inspirerad av Akseli Gallen-Kallela

Vi beger oss iväg för att bekanta oss med det finländska fabrikörs-, bonde- och konstnärslivet, på en smakresa som får fart av de historiska berättelserna som Akseli Gallen-Kallelas verk pulserar av. 

I maträtter använder vi oss av våra nationella skatter, såsom siklöjor, vilt, svampar och bär. Av dessa bästa råvaror skapas vårt köks moderna klassiker. Vår kulinariska resa kan börja redan i herrgården varifrån vi under ledning av guiden ger oss ut på stigarna i herrgårdens park och på ön, i den mörka kvällen, i lyktornas milda ljus. Resan passar för alla sorters grupper. 

Reservera programmet hos Serlachiusmuseernas säljtjänst, tfn 03 488 6801 eller på sales@serlachius.fi.

Alkuruoka satokauden vihanneksista

Skogen på din tallrik

Restaurang Göstas meny som skapats av köksmästare Henry Tikkanen har fått sin inspiration från skogen. I förrättens sik finns det smaker av såväl gran som en. Som huvudrätt är det rostad hjort. Chokladbakelsen får som sitt sällskap karljohanssvampglass med lingon. 

Pris: 49 €/person när gruppens storlek är på minst 10 personer. 

Kombinera måltiden med Serlachiusmuseernas utställningsguidning eller andra programtjänster. Reservera middag och program i Serlachiusmuseernas försäljningstjänst tel. 03 488 6801 eller på sales@serlachius.fi

Ravintola Göstan ravintoloitsija Henry Tikkanen
Köksmästare Henry Tikkanen