Guidningar i Serlachius

På en guidad tur i Serlachiusmuseerna ser vi pärlor av den finska guldåldern, nutidskonstens spetsverk och modern träarkitektur.

Guidning i Serlachius Gård

Guidningar i Serlachius ger intressant information om konst och historia. Under den guidade rundturen bekantar vi oss med Serlachius Gårds höjdpunkter både i herrgården och i träarkitekturens flaggskepp, i utvidgningsdelen.

I den gamla gårdens salar ser vi pärlor av den finska guldåldern ur Gösta Serlachius konststiftelses samlingar. Vi bekantar oss även med spetsverken på utställningarna av Serlachius Gårds utvidgningsdel.

Under guidningen får vi mera information om byggnadens arkitektur, dess byggande samt olika faser av Joenniemi gårds och Serlachius-släktens historia.

Längd: 60 minuter.
Språk: finska, svenska, engelska, tyska och ryska
Pris: från 10 €/person

I Gustaf bekantar vi oss med pappersindustrins födelse, med livet i Serlachius rike och med Gustafs fantastiska byggnad, tidigare huvudkontoret.

Guidning i Serlachius Huvudkontor

Vi bekantar oss med skogsföretags tidigare huvudkontor och dess utställningar. Under den guidade rundturen i Serlachius Huvudkontor bekantar vi oss med pappersindustrins födelse, med livet i Serlachius rike och med museets fantastiska byggnad. Under rundturen besöker vi även museets alla utställningar.

Längd: 60 minuter.
Språk: Finska, svenska, engelska, tyska och ryska. 
Pris: från 10 €/person

En guidning enbart i en specifik utställning i Serlachiusmuseerna ger djupare insikt och backgrundsinformation.

Utställningsguidningar i Serlachius Gård

Ni kan även välja guidning enbart i en specifik utställning i Serlachius Gård. Utbudet varierar med avseende på vad utställs vid given tidpunkt. 

Längd: 45–60 minuter.
Språk: finska, svenska, engelska, tyska samt tolkning till ryska
Pris: från 10 €/person

Dramaguidning till arbetslivets vanor och historian av det tidigare huvudkontoret i Serlachiusmuseet Gustaf.

Anställning vid bolaget

Dramaguidning till arbetslivets vanor från förr i tiden i Serlachius Huvudkontor. Finns det månne någon i er grupp som duger att bli anställd vid bolaget? Året är 1951. Er grupp är en skara arbetssökande som söker anställning vid pappersfabriken av G. A. Serlachius AB. På huvudkontoret arbetar sekreterare, som är självmedvetna och stolta över sin ställning. En av dem introducerar gruppen med bestämd hand i husets regler, klädkoden inte att förglömma: “Med bäste herrn, ni kom väl inte in genom huvudingången för att söka anställning”.

Under dramaguidning bekantar gruppen med historian av det tidigare huvudkontoret, med livet i Serlachius-riket och med Serlachius Huvudkontors utställningar. Till slut testas det även i papperverkstaden, hur lyckas det med papperstillverkningen i praktiken.

Längd: 60 minuter
Språk: finska, svenska, engelska och tyska
Pris: från 12 €/person