Vastuullinen matkailu

Kestävän matkailun polku


Serlachius-museoille on myönnetty ISO 14001 -ympäristösertifikaatti joulukuussa 2021. Se on kansainvälisesti tunnetuin ympäristösertifikaatti, jonka ovat saaneet vain harvat museot. Haluamme olla edistyksellisiä ja tehdä konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi.

Serlachius-museot saivat myös Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkin. Tämän merkin saaneet yritykset ja organisaatiot ovat sitoutuneet kunnioittamaan ja vaalimaan suomalaista luontoa, elämäntapaa ja kulttuuria. 

“Sustainable Travel Finland -merkki on konkreettinen osoitus siitä, että Serlachius-museot ovat sitoutuneet vastuulliseen toimintaan ja tekevät konkreettisia kestävän kehityksen mukaisia toimenpiteitä”, vastuullisen matkailun asiantuntija Virpi Aittokoski Business Finlandin Visit Finland -yksiköstä kertoo.

Vastuullista liikkumista


Haluamme olla kaikille saavutettava museo! Voit nousta Serlachius Art Expressin kyytiin Tampereelta kaikkina museon aukiolopäivinä. Bussi kuljettaa sinut suoraan museoille ja takaisin saman päivän aikana. Junalla pääset Vilppulaan, noin kuuden kilometrin päähän museolta.

Lataa akkusi taiteen ja luonnon äärellä! Sähköautojen latauspisteet löytyvät molempien Serlachius-museoiden parkkipaikoilta. Lisätietoja saat alla olevasta linkistä.

Voit nauttia järvi-Suomen kauniista pyöräilemällä taidekaupunki Mänttään ja Serlachius-museoihin. Mikäli liikut Tampereen suunnalta, löydät valmiit pyöräilyreitit täältä. Mänttä ja Serlachius-museot ovat Patruunan polku -nimisellä reitillä, mutta voit hyvin suunnitella itsellesi mieluisimman kiertomatkan! Lisäksi voit lainata museoista polkupyöriä vierailusi ajaksi, soutaa kesällä museon soutuveneellä tai pyytää kävelysauvoja luonnossa patikointiin.

Donkey Republic -kaupunkipyörät Serlachius-museot

Bike & Rail

Hyppää junaan, vuokraa pyörä ja ota se käyttöösi Vilppulan asemalla. Bike & Rail -palvelu yhdistää pyörämatkailun ja raideliikenteen tarjoten mahdollisuuden elämyksellisiin päiväretkiin Taidekaupungissa.

ALEKOODI! Koodilla SERLACHIUS saat Bike & Rail -pyörien vuokrasta 50 % alennusta. Alekoodin voi käyttää kerran ja se on voimassa kesän 2023 kokeilujakson loppuun. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Nainen Serlachius-museo Göstassa.

KESTÄVÄ KULTTUURIMATKA JUNALLA JA PYÖRÄLLÄ

Tutustu Etelä- ja Keski-Suomen kulttuurikohteisiin junalla ja pyöräillen. Lähde liikkeelle vaikkapa Tuusunlanjärveltä ja etene junalla Tampereelle ja sieltä taidekaupunki Mänttä-Vilppulaan ja Serlachius-museoihin. Paluumatkalla voit poiketa Lempäälän ja Iittalan kulttuurikohteissa.

Tutustu useamman päivän ohjelmaehdotukseemme, jossa yhdistät kestävään matkailuun monipuolista kulttuuria, luontoelämyksiä ja hyvää ruokaa. Tai muokkaa aivan oma ohjelmasi.

Yhteiskunnallisen matkailun kehittäminen

Voiko suomalaisen naisen tarina matkailutuotteena rohkaista naisten ja tyttöjen aseman ja elämänlaadun parantamiseen maailmalla? Serlachius-museoissa kehitetään parhaillaan yhteiskunnallista matkailua opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana.