Vastuullinen matkailu

Kestävän matkailun polku


Serlachius-museot ovat lähteneet mukaan ISO14001 -ympäristöhankkeeseen. Lisäksi olemme mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa (vastuullinen matkailu), joka vie kohti kestävää matkailua niin ekologisesti, kulttuurisesti kuin taloudellisestikin.

Vastuullista liikkumista


Haluamme olla kaikille saavutettava museo! Voit nousta Serlachius-bussin kyytiin Tampereelta kaikkina museon aukiolopäivinä. Bussi kuljettaa sinut suoraan museoille ja takaisin saman päivän aikana. Junalla pääset Vilppulaan, noin kuuden kilometrin päähän museolta.

Lataa akkusi taiteen ja luonnon äärellä! Sähköautojen latauspisteet löytyvät molempien Serlachius-museoiden parkkipaikoilta. Lisätietoja saat alla olevasta linkistä.

Voit nauttia järvi-Suomen kauniista pyöräilemällä taidekaupunki Mänttään ja Serlachius-museoihin. Mikäli liikut Tampereen suunnalta, löydät valmiit pyöräilyreitit täältä. Mänttä ja Serlachius-museot ovat Patruunan polku -nimisellä reitillä, mutta voit hyvin suunnitella itsellesi mieluisimman kiertomatkan! Lisäksi voit lainata museoista polkupyöriä vierailusi ajaksi, soutaa kesällä museon soutuveneellä tai pyytää kävelysauvoja luonnossa patikointiin.

Nainen Serlachius-museo Göstassa.

KESTÄVÄ KULTTUURIMATKA JUNALLA JA PYÖRÄLLÄ

Tutustu Etelä- ja Keski-Suomen kulttuurikohteisiin junalla ja pyöräillen. Lähde liikkeelle vaikkapa Tuusunlanjärveltä ja etene junalla Tampereelle ja sieltä taidekaupunki Mänttä-Vilppulaan ja Serlachius-museoihin. Paluumatkalla voit poiketa Lempäälän ja Iittalan kulttuurikohteissa.

Tutustu useamman päivän ohjelmaehdotukseemme, jossa yhdistät kestävään matkailuun monipuolista kulttuuria, luontoelämyksiä ja hyvää ruokaa. Tai muokkaa aivan oma ohjelmasi.