Vastuullisuus museoissamme

Vastuullisuus museoissamme

Vastuullisuus on tekoja

Ympäristöstä huolehtiminen ja ilmastonmuutoksen hillitseminen vaatii meiltä kaikilta tekoja. Olemme Serlachius-museoilla käynnistäneet järjestelmällisen ympäristötyön tähtäimessä ISO 14001 -sertfikaatti ja Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkki.

Ympäristöohjelma auttaa meitä toteuttamaan ympäristötekoja tavoitteellisesti, suunnitelmallisesti ja vaikuttavasti. Olemme asettaneet tavoitteeksi toimia hiilineutraalisti vuoteen 2030 mennessä.

Nainen keinussa taidemuseo Göstan puistossa

Vastuullinen matkailu

Serlachius-museot haluaa tarjota mahdollisuuden kestävään matkailuun. Toimintaamme ohjaavat Visit Finlandin luoman Sustainable Finland -ohjelman kestävän matkailun periaatteet.

Tarjoamme ympäristöystävällisiä keinoja saapua museoihin. Tampereelta Mänttään liikennöi Serlachius-bussi. Lisäksi pysäköintialueillamme on useita sähköautojen latauspisteitä asiakkaiden vapaasti käytettäväksi.

Serlachius-museo Göstan lainattava soutuvene

Ympäristöpolitiikkamme

Meille Serlachius-museoissa työskenteleville vastuu ympäristöstä on sydämen asia. Haluamme pitää huolta ympäristöstä yhtä huolellisesti ja pitkäjänteisesti kuin vaalimme taidekokoelmaamme sekä yhtä rohkeasti ja laadukkaasti kuin tuotamme näyttelyitä ja palvelemme asiakkaita.

Toimimme kulttuurisesti kestävällä tavalla turvaten arvokasta kulttuuriperintöä jälkipolville. Olemme tunnistaneet toimintaamme liittyvät ympäristönäkökohdat. Päämääränämme ovat vuonna 2030 hiilineutraalit museot, joissa on pystytty minimoimaan tuotettujen jätteiden määrä ja negatiiviset ympäristövaikutukset. Elinkaariajattelu on meille tärkeää. 

Ympäristötyötämme ohjaa kansainvälinen ympäristöstandardi ISO 14001. Ympäristöjärjestelmä kytkeytyy määrittelemiimme ydin-, avain- ja tukiprosesseihin. Sitä sovelletaan näihin prosesseihin liittyvissä henkilöstömme, kumppaneidemme ja sidosryhmiemme toiminnassa Mänttä-Vilppulassa sijaitsevissa, museotoiminnassa käytettävissä kiinteistöissä. 

Arvioimme ja parannamme toimintaamme jatkuvasti vastuullisten tavoitteidemme saavuttamiseksi. Tässä työssä toimimme aktiivisessa vuorovaikutuksessa asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kanssa sitovat velvoitteemme täyttäen.