Yhden illan näyttely ja illallinen

24.2.2023

Yhden illan näyttely – Markus Aremon elämyksellinen illallinen

Serlachiuksen Taidesauna 24.2.2023 klo 18.30–22.30

LOPPUUNMYYTY!

Ravintola Göstan suositut keittiömestarivierailut jatkuvat vuonna 2023. Yhden illan näyttely on keittiömestari, lasinpuhaltaja Markus Aremon ja Ravintola Göstan keittiömestari Henry Tikkasen järjestämä elämyksellinen illallinen Serlachius-museoiden uudella Taidesaunalla Mäntässä.

Illan aikana nautimme viiden ruokalajin kokonaisuuden ruokajuomineen yhteisen pitkän pöydän ääressä. Markus Aremo tuo Taidesaunaan puhaltamiaan lasiesineitä ja tarjoaa vieraille illallisen lomassa johdatuksen lasiesineiden valmistukseen. Vierailla on mahdollisuus myös ostaa lasiesineitä.

Markus Aremo on kahdesti Michelin-tähdillä palkittu keittiömestari. Keittiössä hänelle on ollut tärkeää laadukas käsityö ja hyvä tunnelma. Neljä vuotta sitten hän aloitti lasinpuhalluksen opinnot Nuutajärven Lasikylässä. Nykyisin hän on Nuutajärvellä toimivan Lasikomppanian jäsen.

“Lasihytissä on samoja elementtejä kuin kiireisessä keittiössä: intohimo, keskittyminen ja kuumuus. Lasi raaka-aineena oli minulle tuntematon. Tänä päivänä kuuman lasin kanssa työskentely on kiehtovaa, mutta haastavaa. Tulevaisuudessa haluan yhdistää ruoan ja lasin. Lasiesineisiin haen vaikutteita ruokamaailmasta. Valmistan lasia sillä tasolla, kuin osaan, silloin se on luontevaa ja onnistun”, hän kertoo.

Yhden illan näyttelyn vierailla on mahdollisuus saunoa klo 16.30–18. Illallinen alkaa klo 18.30 tilaisuuden esittelyllä, tervetulomaljalla sekä cocktailpaloilla. 
Lipun lunastuksen yhteydessä voit ilmoittautua saunomaan. Pyyhkeet ja laudeliinat löytyvät Taidesaunalta. Ota oma uimapuku mukaan.

YHDEN ILLAN NÄYTTELY MENU

Tervetulomalja ja cocktailpalat
Sokerisuolattua siikaa, mustaherukoita ja misokreemiä
Suurustettua madekeittoa
Uuniselleriä, omenaa ja häränhäntälientä
Villisorsanrintaa ”kombu jime”, spelttiä ja viherpippurikastiketta

Crème caramel, mangoa ja mangosorbettia
Kahvi ja tee

HINTA 125 €/HLÖ
Hinta sisältää illallisen sekä ruokajuomat alkumaljoineen. Laadukas juomapaketti on mahdollista saada myös alkoholittomana.

Varaa paikkasi nopeasti, pöydässä on tilaa 22 henkilölle.