Mänttä Food Festival 2020

29.8.2020

Mänttä Food Festival tänä vuonna maaseututunnelmissa

FROM FARM TO FORK -ILLALLINEN la 29.8.

ILLALLINEN LOPPUUNMYYTY

Koronaepidemia muutti Mäntttä Food Festivalin alkuperäiset suunnitelmat ja sai miettimään tapahtuman sisältöä uudesta näkökulmasta. Rajoitusten keskellä ajatukset kääntyivät paikallisiin maaseudun vahvuuksiin. Mänttä-Vilppulan alueella toimii useita huippulaadukkaita raaka-aineiden tuottajia. From Farm to Fork -illallisella heidän antimensa nostetaan keskiöön. Tapahtumassa nautitaan muun muassa Rauhalammin tilan, Matomutkan puutarhan ja Leporannan tilan antimia sekä kalastajien saaliita Keurusselältä, Tarjanteelta ja Ähtärinjärveltä. 

Viisi kotimaista tähtikokkia toteuttaa laadukkaista raaka-aineista komean kattauksen nautinnollista lähiruokaa. Kaikki illan kokit ovat Vuoden kokki -kilpailun voittajia 2000-luvulta: Heikki Liekola (2014), Ari Ruoho (2003), Marko Palovaara (2002), Juuse Mikkonen (2004) ja tapahtumapaikan, Ravintola Göstan, ravintoloitsija Henry Tikkanen (2001).

Rennon, maaseutuhenkisen illallisen juontaa näyttelijä Karoliina Blackburn. 

Illan ohjelma

klo 17 Maaseututeemainen erikoisopastus Serlachius-museo Göstalla:
Opas kertoo paikan historiasta, Joenniemen kartanon vaiheista mallitilana ja johdattelee  teemaan sopivan taiteen äärelle. 

klo 18 Illallistapahtuma alkaa:
Viisi ruokalajia viiden huippukokin esitteleminä 

Tapahtuma päättyy musiikilliseen ilotteluun: Country Couple saapuu viihdyttämään illallisvieraita letkeällä kantrimusiikilla. Iltaa voi jatkaa yömyöhään baarin antimia nauttien ja vaikka tanssien!

Tapahtumaan liittyen toteutetaan tänä vuonna myös hyväntekeväisyystempaus, jossa Mänttä-Vilppulan kodinhoitajille järjestetään erillinen levähdystuokio ja mahdollisuus nauttia Ravintola Göstan tarjomasta hyvästä ruuasta. Heidän työtaakkansa kasvoi koronan aikana; he olivat vanhusten eristyksen keskellä senioreiden ainoa yhdyssiteensä ulkomaailmaan. 

Tapahtumalippuja voi ostaa Serlachius-museoiden myyntipalvelusta p. 040 166 3480 tai verkosta. Liput maksavat 170 euroa. Lippu sisältää viisi ruokalajia, juomapaketin ja ohjelmat. 

MAKUPOLKU 29.8. klo 13–16

Mänttä Food Festivalin yhteydessä järjestetään Makupolku lauantaina 29.8. klo 13–16. Makupolulla tutustut mänttäläisten yritysten lähi- ja villiruokatarjontaan tämän vuoden Mänttä Food Festivalin teeman From Farm to Fork mukaisesti.

Mukana ovat Café Alex, Serlachius-museo Gustaf, Mäntän Klubi ja Viinitupa Vuorenmaja. Voit tehdä maistelukierroksen omatoimisesti tai tulla mukaan opastetulle kierrokselle. Siinä opas johdattelee kohteelta toiselle ja höystää kulkua tarinoillaan. 

Kohteissa on tarjolla maistelupaloja 5 €/kpl, osassa myös lounastarjontaa.

Opastettu Makupolku on kävelykierros, jonka viimeiseen kohteeseen Viinitupa Vuorenmajalle siirrytään Klubilta bussilla. Opastettu Makupolku lähtee klo 12.30 Café Alexista ja päättyy Viinitupa Vuorenmajalle, josta klo 16.15 lähtee bussikuljetus Mäntän keskustaan.

Opastetun Makupolun hinta on 30 €/hlö. Hinta sisältää maistelupalan joka kohteessa, oppaan palvelut sekä bussikuljetuksen Vuorenmajalle ja takaisin. 

Mänttä Food Festival -illallinen & ohjelma

Kesto: 7h

Hinta: 170 €/hlö

Varaa tästä

MAKUPOLKU

Kesto: 4 h

Hinta: 30 €/hlö

Varaa tästä