Kuorokonsertti Laulajan luonto

26.5.2022

Kuorokonsertti Laulajan luonto

Serlachius-museo Göstan Kivijärvi-sali 26.5. klo 15

Jämsäläinen naiskuoro Femmineo esittää Serlachius-museo Göstan Kivijärvi-salissa helatorstaina 26.5. luontoaiheisia lauluja. Konsertin ohjelmisto koostuu suomalaisista kuoroteoksista, joita ovat säveltäneet mm. Kaj Chydenius, Pekka Kostiainen, Aarre Merikanto, Mia Makaroff ja Petter Ohls. Laulujen teksteinä on tunnettujen runoilijoiden kuten Jukka Itkosen, Eeva-Liisa Mannerin ja Lauri Viidan runoja. Jaakko Mäntyjärven Fukushiman uhrien muistolle säveltämä teos Akari lauletaan japaniksi Keishi Iton sanoin.

Femmineossa on parikymmentä laulajaa, ja sitä on johtanut vuodesta 2020 Jooa Sotejeff-Wilson. Kuoro on harjoitellut koronarajoitusten ajan keskeytyksettä etäyhteyksien ja hybridiharjoitusten avulla. Kesäkuussa Femmineo osallistuu Sulasolin valtakunnallisille Laulu- ja soittojuhlille Jyväskylässä ja konsertoi juhlaohjelmistollaan Kuhmoisissa.

Femmineo-kuoro esiintyi Mänttä-Vilppulassa ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten. Kuoro oli mukana myös Serlachius-museoiden perhepäivässä vuonna 2013, jolloin kuultiin eläinaiheisia lauluja. Vuonna 2014 Femmineo esitti jämsäläisen säveltäjän Petter Ohlsin teoksen Gabriel, sanantuoja Mäntän kirkossa yhdessä lapsikuoron ja soitinyhtyeen kanssa. 

Konsertti alkaa klo 15 ja kestää noin tunnin.

Lipun hinta on 15 €. Eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat 10 €. Lapsilla ja ukrainalaisilla vapaa pääsy.

Laulajan luonto -konsertin tuottaa Femmineo-kuoro.