Konsertti – Zarzuela

15.11.2020

Konsertti – The Best of Zarzuela

Serlachius-museo Göstan Kivijärvisali täyttyy 15.11. klo 15 suosituimmista espanjalaisista ooppera-aarioista, kun lavalle astuvat sopraano Beatriz Macias ja pianisti Tuomas Nikkanen.

Zarzuela on espanjalaista lyyristä oopperaa. Nimi juontaa juurensa Palacio de la Zarzuelaan, espanjan kuninkaallisten asuinpaikkaan, jossa musiikkityyli syntyi 1600-luvulla. Zarzuelan suurimmat säveltäjänimet Ruperto Chapi ja Tomás Bretón nostivat tämän tyylilajin suuren maailman tietoisuuteen 1800-luvun loppupuolella. 

Meksikolais-amerikkalainen Beatriz Macias on aloitti uransa huilistina, mutta tekee nyt kansainvälistä uraa laulajana. Macias on esiintynyt soolokonserttien lisäksi useiden eurooppalaisten kamari- ja sinfoniaorkestereiden solistina. Maciasin meneillään oleva konserttisarja The Best of Zarzuela kuullaan mm. Suomessa ja Hollannissa. Hänen latinalaisamerikkalaiset juurensa sopivat tähän dramaattiseen taidemuotoon mainiosti.

Pianisti Tuomas Nikkanen on tunnettu jännittävistä, voimakkaista ja ainutlaatuisista tulkinnoistaan. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa mm. Juhani Lagerspetzin, Liisa Pohjolan ja Erik Tawaststjernan johdolla. Nikkasen inspiroivat tulkinnat ovat ansainneet palkintoja niin kansallisissa, kuin kansainvälisissä kilpailuissa. 

Konsertin järjestää BMusic Ohjelma & Tapahtumatuotannot. Konsertissa noudatetaan Serlachius-museoiden koronaohjeistuksia.

Konsertin kesto: 1,5 tuntia
Liput: 20 € / 10 € (tuntia ennen ovelta)