Guido Mitidierin näyttely

25.11.2020

Guido Mitidierin näyttely Identiteetin tuska

Serlachius-residenssissä työskentelevän italialaisen Guido Mitidierin tarkkuutta ja keskittymistä vaativia kuulakärkikynällä toteutettuja teoksia on esillä residenssin galleriassa sunnuntaihin 29.11.2020 saakka. Galleria on avoinna klo 12–18 osoitteessa Kauppaneuvoksenkatu 3, Mänttä.

Guido Mitidieri on arkkitehti, taiteilija ja filosofinen ajattelija, joka tekee usein minimalistisia maataideteoksia luonnonmateriaaleja käyttäen. Serlachius-residenssin galleriaan Guido tuo marraskuun lopussa näyttelyn, jonka teoksia hän toteutetti mm. viime kesänä Pratossa Toscanassa. 

Firenzen läheltä kotoisin oleva Guido oli Serlachius-residenssin vieraana Mäntässä myös keväällä 2019. Silloin hän pohti kevään ja kesän kasvua, luonnon uudelleensyntymistä ja toteutti tuulen kaatamista puista maataideteoksen Lemmenpolun varrelle. Lisäksi häneltä valmistui tilausteos Vehkaniemen tilalle Pohjaslahdelle.

Guidon taiteellisen työskentelyn filosofiassa on oleellista teoksen hidas, läsnäoleva ja keskittynyt valmistumisprosessi. Taiteilijan performanssiin ja meditatiiviseen työskentelyyn voi tutustua perjantaikahvella 27.11. klo 16–17. Taiteilijan ohjaama performanssi alkaa klo 17. Näyttelyyn ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtumassa noudatetaan koronaohjeistuksia.

Tervetuloa!