Talviloma Serlachiuksella

Vietä iloinen talviloma Serlachius-museoissa!

Talvinen retki Serlachius-museoihin tarjoaa monipuolista tekemistä koko perheelle. Tutustukaa yhdessä kiinnostaviin näyttelyihin, osallistukaa tunnetaitoteemaiseen perhepäivään, nauttikaa ravintola Göstan herkuista sekä talvisen luonnon kauneudesta Metsäpolun tehtävärasteilla. Paperipaikkakunnan historia tulee tutuksi Gustaf-museossa. Tutustukaa perhemajoituspaketteihimme ja ostakaa suoraan verkosta.

Mänttään on helppo tulla! Serlachius-bussi kuljettaa museoihin Tampereen linja-auto- ja rautatieasemilta kaikkina museoiden aukiolopäivinä. Huomaathan, että alaikäisillä on aina vapaa pääsy Serlachius-museoihin ja lapsille järjestettyyn ohjelmaan.   

Näyttelyissä Serlachiuksen nykytaidetta ja historiaa

Serlachius-museoissa on aina esillä noin kahdeksan näyttelyä. Aamukahvit kaupungin katolla -näyttely esittelee ensimmäisen kerran laajasti Serlachiuksen vuodesta 2010 lähtien kartutettua nykytaidekokoelmaa.

Minna Henrikssonin ja Ahmed Al-Nawasin näyttely Genesis 4.2.2023 alkaen tarjoaa toisenlaisen näkökulman Mäntän teollisuusyhteisön syntyyn ja kehitykseen. Vielä ehdit nähdä myös 5.3. päättyvät Clare Woodsin upea Menneen ja tulevan välissä sekä graffititaiteilija EGSin This Could Go on Forever.

Lasten vierailua varten molempiin museoihin on olemassa tehtävävihkot, jotka saatte lippukassalta.

Vinkkejä koululaisvierailulle Serlachius museo Göstassa

Tunnetaitoja – Perhepäivä Göstassa 26.2.

Tunnetaitoteemaista perhepäivää vietetään 26.2.2023 kello 11–17 Serlachius-museo Göstassa. Ottakaa isovanhemmat ja ystävätkin mukaan!

Teatteri Tuomikon lämminhenkinen nukketeatteriesitys Siivetön ystävä esitetään klo 12 ja 14 Kivijärvi-salissa.

Tunteet ja taide -perheopastuksilla klo 13 ja 15 pohditaan värien ja muotojen herättämiä tunteita, ja ohjatussa non stop -taidetyöpajassa tehdään oma tunneympyrä kierrätysmateriaaleista.

Alle 18-vuotiaille museokäynti ja tapahtumat ovat maksuttomia. Aikuiset osallistuvat perhepäivään normaalilla pääsylipulla tai Museokortilla.

Lapset Serlachius-museo Gustafin Apteekkarin kauppahuoneessa

Parhaat leikit Apteekkarin kauppahuoneessa

Tiesitkö, että Mänttään paperitehtaan perustanut G. A. Serlachius oli aiemmalta ammatiltaan apteekkari? Gustaf-museon Apteekkarin kauppahuoneessa lapset ja nuoret voivat työskennellä omatoimisesti puotipuksun monipuolisissa tehtävissä: kirjoittaa reseptejä, tunnistaa yrttejä, myydä tuotteita oikealla kassakoneella tai ottaa vaikka vanhan ajan valokuvia. Tehtäviin ohjaa kauppahuoneen oma videotarina.

Lasten lauantaina 4.3.2023 klo 14–16 puuhaillaan Apteekkarin kauppahuoneessa ohjatusti. Tässä näyttelyssä viihtyvät myös aikuiset!

Taavetinsaaren joulupolku Serlachius-museot

Ulkoilua Metsäpolulla

Lähtekää seikkailemaan Serlachius-museo Göstan edustalla sijaitsevan Taavetinsaaren metsäpolulle, jonka kymmenestä postilaatikosta löytyy metsäisiä tehtäviä.

Hakekaa vastauslomake museon vastaanotosta ja ratkokaa tehtävät! Tehtävät voi tehdä myös älypuhelimella osoitteessa: guides.serlachius.fi/metsapolku23 (suomi ja englanti).

Serlachius-museot taidesauna

Taidesaunan yleisövuorot tiistaisin

Uusi, vuoden 2022 matkailuinnovaationa palkittu Taidesauna lämpiää yleisölle aina tiistaisin klo 12–18. Tulkaa nauttimaan rakennuksen viimeistellystä arkkitehtuurista, pyöreän löylyhuoneen leppoisista löylyistä, lekotelkaa ulkoporealtaan lämmössä ja rohkeimmat voivat pulahtaa laiturin päästä avantoon.

Saunoa voi kaksi tuntia kerrallaan. Miehille ja naisille on omat pukeutumis- ja suihkutilat, mutta löylyhuone on yhteinen. Varatkaa siis mukaan uima-asu. Katsokaa tarkemmat ohjeet ja varatkaa oma saunavuoronne verkosta.

Saunavuoro maksaa aikuisilta 10/7 €. Alle 4-vuotiaat lapset saunovat maksutta.

Ravintola Göstassa herkkuja joka makuun

Herkutelkaa maisemaravintola Göstassa. Se tarjoaa taidemuseon sydämessä makunautinnot koko perheelle hampurilaisista neljän ruokalajin taidemenuihin. Älkää unohtako maistaa Göstan maankuuluja jälkiruokia!

Valmiit perhemajoituspaketit

Viettäkää talvilomaa upean luonnon keskellä. Tutustukaa Serlachius-museoiden valmiisiin perhemajoituspaketteihin ja valitkaa teille sopiin vaihtoehto.

Tarjolla on kaikille sopivia paketteja esimerkiksi upeassa erämaahotelli Rapukartanossa tai historiallisessa maatilaympäristössä Peltolan luomutilalla. Majoituspaketit sisältävät pääsyliput kahteen Serlachius-museoon ja niiden kaikkiin näyttelyihin.

Serlachius-bussi talvi

Serlachius-bussilla kätevästi Tampereelta museoihin

Mänttään on helppo tulla! Hypätkää Serlachius-bussiin Tampereen linja-auto- tai rautatieasemalta. Serlachius-tarroilla varustettu sininen tai musta bussi kuljettaa teidät suoraan museoihin kaikkina aukiolopäivinä. Bussilla matkaatte päivän mittaan myös Mäntässä museolta toiselle (museoiden välinen etäisyys noin 3 km) ja illansuussa takaisin Tampereelle.

Lisätiedot
Serlachius-museot: myynti@serlachius.fi tai p. 03 688 4801
Ravintola Gösta: ravintola@ravintolagosta.fi tai p. 040 708 5572