Syyslomatekemistä

Serlachius-museoissa riittää tekemistä syyslomalla

Tule syysretkelle taiteen, luonnon ja herkullisen ruoan pariin Serlachius-museoihin. Voit liittää vierailuusi saunavuoron tai viettää yhdessä lasten kanssa perhepäivää Gustaf-museolla.

Serlachius-Museo Gösta asiakkaat

Syksyinen päivä taidemuseo Göstassa

Serlachius-museo Gösta on täynnä taidetta. Taidenäyttelyissä on sisältöjä jokaisen makuun: graffitaidetta, nykytaiteilijoiden teoksia, Suomen kultakauden mestareita ja vanhaa eurooppalaista taidetta. 

Nauti ikimuistoisesta päivästä taiteen parissa. Ulkoile syksyisessä puistossa ja nauti Ravintola Göstan herkullisista mauista.

Taidekoulu serlachius museossa

Tekemistä lapsille Göstassa

Taidemuseo Göstassa on aina tekemistä myös lapsille! Tutustu työpajassa värien voimaan ja niihin liittyviin tunteisiin. Lippukassalta saatava pikkuväen tehtävävihko auttaa löytämään monenlaisia eläimiä tupsukorvista lähtien. Kysy rohkeasti tehtäviä henkilökunnaltamme.

Paperiteollisuuden historiaa ja taidetta Gustaf-museossa

Älä jätä väliin Mäntän keskustassa sijaitsevaa Gustaf-museota eli entistä Serlachius-yhtiön pääkonttoria. Sen hieno arkkitehtuuri ja museohuoneet ovat jo itsessään käymisen arvoiset.

Museossa pääset tutustumaan Paperiperkele-näyttelyyn, jonka dramatisoitu näyttelyreitti kuljettaa läpi Mäntän ensimmäisen patruunan G. A. Serlachiuksen elämän.

Sellunkeittoa työntekijöiden näkökulmasta esittelee Mäntän selluloosatehtaan historiasta kertova Selluportin takana -näyttely.

Irlantilaissyntyisen Trish Morrisseyn laaja näyttely Autofiktiot tuo esiin hänen ilmiömäisen muuntautumiskykynsä. Valokuva- ja videoteoksista koostuva näyttely levittäytyy eri puolille museota.

Lapset Serlachius-museo Gustafin Apteekkarin kauppahuoneessa

Lapset viihtyvät Gustafissa

Gustaf-museossa lapsille riittää tekemistä. Museossa voi leikkiä apteekissa, rakennella rautatieverkostoa, miettiä piilosanoja ja tietenkin käydä näyttelyissä.

Kauppaleikit onnistuvat Apteekkarin kauppahuoneessa. Tunnista tuoksuja, harjoittele musteella kirjoittamista, veivaa kassakonetta, pukeudu yli sadan vuoden takaiseen muotiin ja ota kuva. Lapsille ja nuorille suunnatussa työpajanäyttelyssä aikuisetkin viihtyvät pitkään!

Ravintola Gösta tarjoilua

Herkuttele Ravintola Göstassa

Museovierailun kruunaa hyvä ateria. Ravintola Göstassa voit herkutella talon maistuvalla hampurilaisaterialla tai valita listalta syksyisiä makuja.

Pikkunälkään voit nauttia kahvia tai haudutettua teetä ja sen seuraksi suolaista tai makeaa kahvileipää.

Edullinen, viikoittain vaihtuva arkilounas on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11–14. Lounaalla on aina kaksi vaihtoehtoa.