Serlachiusmuseerna har öppet varje dag

29.05.2020

Serlachiusmuseerna fick öppna sina dörrar igen den 1 juni. Välkommen att besöka vår fridfulla miljö, där onödiga människokontakter är lätt att undvika.

Vi har gjort förändringar i utställningsprogrammet, läs mera här.


Tryggt att besöka

Vi ligger utanför stora bosättningar och lämpligt i periferin som vi brukar säga – vår isolerade belägenhet har skyddat oss från viruset. Vi har många byggnader, stora skilda utrymmen och en stor park. Därför rör sig våra gäster på ett stort område och rusningar bildas inte.

Vi har förberett oss för ditt besök på många olika sätt och vi skyddar både våra kunder och personalen. Våra museer har alltid fått beröm för allmän renlighet och nu har vi ytterligare förbättrat vår praxis. Vi fäster särskilt stor uppmärksamhet vid handhygienen och desinfektionsmedel finns på flera olika ställen runt museerna. Vi hjälper våra gäster att hålla tillräckliga skyddsavstånd, till exempel med annonseringar och infotexter.

Bordsservering

Vår restaurang iakttar begränsningen av sammankomster. Borden ställs också enligt skyddsavståndsrekommendationen. Restaurangen har bordsservering och maten är inte framlagd i restaurangsalen. Kunderna får njuta av läckra maträtter direkt från det moderna och hygieniska köket.   

Också i Serlachius-bussen är rengöringen förbättrad och handdesinfektionsmedel finns tillgängligt. Vi försöker även ordna större bussar för våra turer, så att passagerarna kan sitta glesare.