Besök i coronatid

01.12.2020

Besök Serlachiusmuseerna tryggt

Serlachiusmuseerna har öppet och kan kan emot begränsat antal kunder per byggnad. Förbokning av biljetter på museets nätbutik är det bästa sättet at säkerställa tillträdet. Restaurang Gösta har stängt 8.3.–18.4.2021

I museer har man fäst särskilt uppmärksamhet vid säkerheten. Vi påminner besökarna om trygghetsavstånden bland annat via infotexter och högtalare. Vi önskar också att våra kunder för sin del ser till att trygghetsavstånden hålls. 

Vi förutsätter att man använder sig av ansiktsmask under besöket. Också vår personal är skyddad antingen med visir eller ansiktsmask. 

I museerna har man speciellt fäst uppmärksamhet vid renligheten och handhygienen. Handdesinficeringsmedel finns tillhanda vid flera punkter i våra museer. 

På Serlachiusmuseernas alla kundytor: på diskar, handtag, handsladdar och i WC-utrymmena har gjorts en fotokatalysbeläggning som effektivt dödar olika slags mikrober.  Beläggningen utfördes av företaget Nanoksi Finland som använder sig av finländsk toppteknologi.

Restaurang Gösta är stängd tills 18.4.2021

Restaurangen har stängt enligt myndigheternas föreskrifter 8.3.–18.4.2021.

Serlachius-bussen trafikerar enligt normal tidtabell. Också i bussarna har städningen optimerats och desinficeringsmedel finns tillhanda. Vi rekommenderar att man på nätet på förhand köper bussbiljetten. Om det för bussen har gjorts flitigt med förhandsreservationer strävar vi till att för trafiken reservera en större buss, så att trygghetsavstånden kan hållas.