Matkailupaketit

Matkailupaketit ryhmille

Ohessa kaksi esimerkkipakettia ryhmille. Pienille ryhmille ja yksittäisille matkailijoille löydät retkiesimerkkejä myös täältä. Räätälöimme mielellämme ohjelman ryhmän toiveiden mukaan. Ota yhteys Serlachius-museoiden myyntipalveluun, niin teemme teille oman ohjelmaehdotuksen, p. 03 488 6801 tai myynti@serlachius.fi.

Konttorilta kartanolle

Draamaopastus "Yhtiölle töihin" Gustaf-museossa

Esimerkkiohjelma johdattelee vuorineuvos Gösta Serlachiuksen unelmiin ja maisemiin, metsäyhtiön pääkonttoriin eli Gustaf-museoon ja sieltä taidemuseo Göstaan, vuorineuvoksen kotikartanoon ja sen yhteyteen rakennettuun uudisosaan, palkittuun paviljonkiin. 

klo 11.00 Kaupunkikiertoajelu
Tutustumme kaupunkiin ja sen merkittävimpiin rakennuksiin. Kuulemme teollisuusyhteisön maamerkkien tarinat ja saamme katsauksen historiaan. 

klo 12.00 Historiaa humoristisesti Gustaf-museolla
Yhtiölle töihin -draamaopastus vie suoraan 1950-luvun pääkonttorin hierarkkiseen työilmapiiriin: pulinat pois ja rivi suoraksi! 

klo 13.45 Lounas tunnelmallisessa Autereen tuvassa
Nautimme ravintola Göstan kotiruokalounaan historiallisen tuvan noutopöydästä.

klo 15.00 Opastettu kierros taidemuseo Göstalla 
Näemme Gösta Serlachiuksen kodikseen rakennuttamassa kartanossa suomalaisen kultakauden taiteen huippuja. Piipahdamme myös uuden paviljongin teemanäyttelyissä. 

klo 16.30 Lähtökahvit ravintola Göstassa odottavat.

Hinta: alkaen 40,70 €/hlö (ryhmän omalla bussilla) 
Sisältää: opastukset, ateriat ja alv:n
Ajankohta: syys-toukokuu

Serlachiusten valtakunta

Serlachius-yhtiö pääkonttori 1930-luku
G. A. Serlachius -yhtiön pääkonttori 1930-luvulta

Esimerkkipaketissamme tutustumme Mäntässä Serlachiusten rakennuttamiin maamerkkeihin, metsäyhtiön tarinaan ja värikkäiden paperipatruunoiden elämään. 

klo 11.00 Aloitamme aamukahvilla
Aamukahvitarjoilu Gustaf-museossa Serlachius-yhtiön entisessä pääkonttorissa. 

klo 11.30 Lyhytelokuva Serlachiuksen tarina
Vauhdikkaassa puolen tunnin elokuvassa pala paperiteollisuuden historiaa. 

klo 12.00 Opastettu kierros Gustafilla
Tutustuminen pääkonttorirakennukseen ja käynti vaikuttavassa Paperiperkele-näyttelyssä, joka kertoo tarinan Mäntän ensimmäisen patruunan G. A. Serlachiuksen elämästä ja afääreistä. Selluportin takana -näyttelyssä kuulemme tarinoita Mäntän selluloosatehtaalta entisten työntekijöiden kertomana.

klo 13.45 Lounas ravintola Göstassa
Pöytiin tarjoiltu lounas sujuu vaivattomasti ja tarjoaa sopivan levähdyshetken mielenkiintoisten opastusten lomaan. 

klo 15.00 Opastettu kierros taidemuseo Göstalla
Näemme Gösta Serlachiuksen kodikseen rakennuttamassa kartanossa suomalaisen kultakauden taiteen huippuja. Piipahdamme myös uuden paviljongin teemanäyttelyissä. .

klo 16.30 Nautimme lähtökahvit ravintola Göstassa.

Hinta: alkaen 61,70 €/hlö (ryhmän omalla bussilla) 
Sisältää: opastukset, ateriat ja alv:n
Ajankohta: ympäri vuoden

“Korkealaatuista kansainvälistä taidetta. Henkilökunta on kohteliasta, ystävällistä. Ravintolan herkut ovat loistavia. Aina on hyvä ja inspiroiva kokemus käydä siellä.” Ritva A, Facebook

Museon näyttelyt ovat todella puhuttelevaa ja ajatuksia herättävää nähtävää, eikä karaistuneinkaan mieli pysty niitä ilman tunteita katselemaan. Yksilöllinen vastaaotto jokaiselle vieraalle on jotain niin luksusta… Muutoinkin palveluhenkisyys joka käänteessä tekee vaikutuksen myös. Harvoinpa sitä kahvia pöytiin nykyisin tarjoillaan. Ehdottomasti suosittelemisen arvoinen kohde ihan jokaiselle, kunhan muistat varata aikaa reilusti, että ennättää sisäistämään kaiken nähtävän.” Jyrki N, Facebook

Hieno, monin tavoin puhutteleva Serlachius-suvun historiaa esittelevä näyttely ja upea ajankohtainen taidenäyttely. Palvelu ystävällistä ja palvelualtista. Ehdottomasti käymisen arvoinen kohde!” Marianne S, TripAdvisor