3.11. klo 16.15 FL Tiina Koivulahti

Vanha taide ja sen keräily – Taidehistorioitsija, FL Tiina Koivulahti

3.11. klo 16.15 Taideteostutkimusta monitieteisesti

Perinteisesti taideteostutkimusta on tehty tyyli- ja taidehistoriallisesta näkökulmasta. Nykypäivänä taideteostutkimus voidaan kuitenkin nähdä monitieteisenä tutkimuksena, jossa yhdistyy taidehistorian tutkimus, konservointitutkimus, materiaalitutkimus ja kuvantamistutkimus. Teknisten tutkimusmenetelmien käyttö taideteosten tutkimisessa on jatkuvasti yleistynyt viime vuosikymmeninä menetelmävalikon kehittymisen ja monipuolistumisen myötä. Taidehistoriallisen tutkimuksen yhdistäminen teknisiin menetelmiin antaa yleensä parhaan tuloksen, kun pohditaan teosten aitouteen tai attribuointiin liittyviä kysymyksiä. Teknisten tutkimusten menetelmiä sovelletaan teostutkimukseen sen mukaan, millaisesta teoksesta on kysymys ja millainen on tutkimuskysymys. Luennolla tutustutaan erilaisiin tutkimusmenetelmiin Serlachiuksen taidekokoelmaan kuuluvista taideteoksista tehdyn tutkimuksen valossa.

FL Tiina Koivulahti on provenienssitutkimukseen erikoistunut taidehistorioitsija, joka työskentelee Jyväskylän yliopistossa. Hän on perustanut taideteostutkimukseen keskittyvän yrityksen RECENART, ja työskenteli sen toimitusjohtajana ja johtavana tutkijana, kunnes yritys myytiin ulkomaille 2018. RECENARTin kautta Koivulahti on tutkinut useita Serlachiuksen taidekokoelmaan kuuluvia teoksia.

Kesto:
1 h. Luennon jälkeen on varattu noin puoli tuntia aikaa keskustelulle ja kysymyksille aiheesta.

Hinta:
10 €/hlö
Luennon voi ostaa tapahtuman alkamiseen saakka.
Museokortti ei käy verkkoluennon maksuvälineenä.

Huomioitahan seuraavat asiat:

  • Verkon nopeuden tulisi olla vähintään 10 Mbit/s tai 4G-yhteys
  • Luennolle voi liittyä joko Teams-sovelluksen tai verkkoselaimen kautta.
  • Tietokoneessa Teams toimii varmimmin uusimmilla Edge-, Chrome- tai Safari-selaimilla, ja mobiililaitteissa ainoastaan Teams-sovelluksella.
  • Serlachius-museoiden tietosuoja
  • Verkkoluennon tallentaminen on kielletty.

TARKEMMAT OSALLISTUMISOHJEET JA TEAMS-LINKKI LÄHETETÄÄN VAHVISTUKSEN YHTEYDESSÄ SÄHKÖPOSTIIN. KATSO ERITYISESTI JÄLKIMMÄINEN PDF-LIITE (“TICKET”).

Osakuva teoksesta: Giovanni Antonio Fasolo, 18-vuotiaan venetsialaisen ylhäisönaisen muotokuva, 1570-luvun alku, öljyväri kankaalle, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö. Kuva: Teemu Källi

Loading…

Loading…

Myyntipalvelu
p. (03) 488 6801
myynti@serlachius.fi