20.10. klo 16.15 FT Tomi Moisio

Vanha taide ja sen keräily – Amanuenssi, FT Tomi Moisio

20.10. klo 16.15 Kiusausten kintereillä. Jan Wellens de Cockin Pyhän Antoniuksen ja Pauluksen kiusaus ja attribuoinnin ongelma

Flaamilaistaiteilija Jan Wellens de Cockille attribuoitu maalaus Pyhän Antoniuksen ja Pauluksen kiusaus (1500-luku) on tuottanut tutkijoille päänvaivaa. Attribuutio ja ajoitus ovat kyseenalaisia, ja teoksen aihe poikkeuksellinen. Pyhän Antoniuksen kiusaukset on toki hyvin yleinen aihe taidehistoriassa, kuten Antoniuksen ja Pauluksen kohtaaminen erämaassa. Harvemmin nämä kaksi aihetta on kuitenkaan yhdistetty. Tomi Moisio esittelee luennollaan tämän kuva-aiheen historiaa ja nostaa esiin attribuution herättämiä ajatuksia. Siinä sivussa Moisio pohtii taidehistoriallisen salapoliisityön mahdollisuuksia ja haasteita käytännön museotyössä.

FT Tomi Moisio työskentelee Serlachius-museoissa amanuenssina. Hän väitteli syksyllä 2020 Helsingin yliopistossa aiheella Sommiteltu todellisuus. Erik Enrothin taiteellinen diskurssi. Moisio on kirjoittanut paljon modernismista ja nykytaiteesta, mutta tekee aika ajoin intohimoisia sukelluksia myös vanhan taiteen syövereihin.

Kesto:
1 h. Luennon jälkeen on varattu noin puoli tuntia aikaa keskustelulle ja kysymyksille aiheesta.

Hinta:
10 €/hlö
Luennon voi ostaa tapahtuman alkamiseen saakka.
Museokortti ei käy verkkoluennon maksuvälineenä.

HUOMIOITHAN SEURAAVAT ASIAT:

  • Verkon nopeuden tulisi olla vähintään 10 Mbit/s tai 4G-yhteys
  • Luennolle voi liittyä joko Teams-sovelluksen tai verkkoselaimen kautta.
  • Tietokoneessa Teams toimii varmimmin uusimmilla Edge-, Chrome- tai Safari-selaimilla, ja mobiililaitteissa ainoastaan Teams-sovelluksella.
  • Serlachius-museoiden tietosuoja
  • Verkkoluennon tallentaminen on kielletty.

TARKEMMAT OSALLISTUMISOHJEET JA TEAMS-LINKKI LÄHETETÄÄN VAHVISTUKSEN YHTEYDESSÄ SÄHKÖPOSTIIN. KATSO ERITYISESTI JÄLKIMMÄINEN PDF-LIITE (“TICKET”).

Osakuva teoksesta: Jan de Wellens Cock, Pyhän Antoniuksen ja Pauluksen kiusaus, 1500-luku, öljyväri kuparille, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö. Kuva: Hannu MiettinenLoading…

Loading…

Myyntipalvelu
p. (03) 488 6801
myynti@serlachius.fi