Vastuullinen matkailu

Kestävän matkailun polku


Serlachius-museot ovat lähteneet mukaan ISO14001 -ympäristöhankkeeseen! Lisäksi olemme mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa (vastuullinen matkailu), joka vie kohti kestävää matkailua niin ekologisesti, kulttuurisesti kuin taloudellisestikin.

PÄÄSET MEILLE JULKISILLA JA SÄHKÖAUTOLLA


Haluamme olla kaikille saavutettava museo! Voit nousta Serlachius-bussin kyytiin Tampereelta kaikkina museon aukiolopäivinä. Bussi kuljettaa sinut suoraan museoille ja takaisin saman päivän aikana. Junalla pääset Vilppulaan asti (n. 6 km:ä museolta).

Lataa akkusi taiteen ja luonnon äärellä! Sähköautojen latauspiste löytyy Serlachius-museo Göstan parkkipaikalta. Lisätietoja linkistä.

VASTUULLINEN MATKAILU ONNISTUU PYÖRÄLLÄ


Miksi et nauttisi kauniista Järvi-Suomen maisemista pyöräilemällä Taidekaupunki Mänttään ja Serlachius-museoihin! Löydät monia erinomaisia pyöräilyreittejä ja mielenkiintoisia pysähdyspaikkoja matkallasi Mänttään. 

Mikäli liikut Tampereen suunnalta, löydät valmiit pyöräilyreitit täältä. Mänttä ja Serlachius-museot ovat Patruunan polku -nimisellä reitillä, mutta mikään ei estä sinua suunnittelemasta itsellesi mieluisinta kiertomatkaa!

Lisäksi voit lainata museoista polkupyöriä vierailusi ajaksi, soutaa kesällä museon soutuveneellä tai pyytää kävelysauvoja luonnossa patikointiin.

KESTÄVÄ KULTTUURIMATKA JUNALLA JA PYÖRÄLLÄ

Kesto: 6 päivää
Ajankohta: Touko-syyskuu

Vinkki: Halutessasi voit pidentää vierailua jokaisessa kohteessa. Muista ostaa erillinen lippu pyörälle junamatkaa varten (Intercity-juna: 5 €, lähijuna: pyörä ilmaiseksi)
Juna-aikataulut: VR

ESIMERKKIOHJELMA:


PÄIVÄ 1: Tuusulanjärvi
Kulttuurihistoriaa & pyöräilyä

 • Ota pyöräsi tai vuokraa sellainen ja hyppää lähijuna R:n kyytiin Helsingistä Järvenpäähän (n. 30 min).
 • Pyöräile Järvenpään rautatieasemalta jännittävälle Tuusulanjärvelle, josta löydät monien merkittävien suomalaisten kulttuurivaikuttajien ja taiteilijoiden koteja sekä ateljeita. 
 • Reitti järven ympäri on 26 km. Pyöräile koko matka tai tee vain puolikierrosta. Yövy ainutlaatuisessa majoituksessa.

PÄIVÄ 2: Tampere
Urbaania luontoa & kulttuuria

 • Jatka matkaasi lähijuna R:llä Tampereelle (n. 1h 40 min).
 • Nauti urbaanista luonnosta ja kulttuurista, maista paikallisia herkkuja ja etsi itsellesi täydellinen tukikohta seuraavaksi yöksi. Virkistäydy jossakin saunapääkaupungin yleisessä saunassa ja nauti kaupunkielämästä!

PÄIVÄ 3: Taidekaupunki Mänttä
Taidetta & kulinaarisia nautintojaPÄIVÄ 4: Taidekaupunki Mänttä
Tarinoita & luontoa


 • Herkullisen aamiaisen jälkeen suuntaa kaupungin keskustaan Serlachius-museo Gustafiin, joka on täynnä jännittäviä tarinoita! Jos olet vielä nälkäinen taiteelle eilisen päivän jälkeen, vieraile Mäntän Kuvataideviikoilla nykytaiteen äärellä. Tapahtuma järjestetään joka kesä kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun.
 • Ota mukaasi eväät ja pyöräile Mäntänvuoren huipulle!
 • Illalla voit nauttia hotellin saunasta ja ehkäpä uskaltaudut pulahtamaan järvessäkin…

PÄIVÄ 5: Lempäälä
Urheilua & suklaata


 • On jälleen aika suunnata nokka kohti etelää. Ota aamujuna Vilppulasta Tampereelle ja hyppää pyörän kyytiin!
 • 12 kilometrin urheilun jälkeen saavut Dammenbergin suklaatehtaalle ja outlet-myymälään. Liian hyvää ollakseen totta!
 • Vielä 15 kilometriä pyöräilemistä ja saavut Vaihmalan Hoviin  – boutique hotelliin ja ravintolaan Lempäälässä. Kauniita unia urheilupäivän jälkeen!
 • P.S. Jos et jaksa pyöräillä niin paljon päivän aikana, voit ottaa myös junan Tampereelta suoraan Lempäälään. Ei urheilua – ei suklaata! 

PÄIVÄ 6: Iittala
Designia & historiaa


 • Lähijuna R Lempäälän asemalta (3 km päässä) vie sinut ja pyörän Iittalaan 20 minuutissa! Tämä pieni kylä on maailmankuulujen Iittala -lasituotteiden syntypaikka.
 • Nauti päivästäsi Iittalan lasikylässä, ihmettele lasinpuhallusta katseluparvelta, vieraile lasimuseossa, outlet-myymälässä ja muissa mielenkiintoisissa paikoissa. 
 • Illalla lähijuna R vie sinut takaisin Helsinkiin (n. 1h 40 min).


Aika palata taas kotiin ehkä hieman väsyneenä, mutta onnellisena… Kestävä kulttuurimatkailu on antoisaa!

Kiinnostuitko? Kysy lisää ja varaa:
puh. 040 166 3480 tai myynti@serlachius.fi