Päiväretkelle

Päiväretkelle

Tule päiväretkelle taiteen ja historian pariin, nauti upeista miljöistä ja ihanista mauista. Tutustu kahteen esimerkkipakettiin, joista toinen sisältää kuljetuksen Tampereelta museoille, ja toisessa pääset syventämään museokokemustasi opastetulla kierroksella. Räätälöimme sinulle mielellämme myös aivan omannäköisen päiväretken!

Kulttuuri- ja kulinaarielämyksiä Mäntässä

Sisältää kuljetuksen Tampereelta

Tässä vinkit, miten matkustat kätevästi bussilla museoiden ovelta toiselle ja nautit Serlachiuksen koko kattauksesta: taiteen ihanista klassikoista, nykytaiteen rohkeista näkökulmista, arkkitehtuurista, veistospuistosta, mukaansa tempaavasta historiasta, upeista järvimaisemista ja unohtumattomista makuelämyksistä.

Katso sopiva yhteys lähtöpaikkakunnaltasi ja hyppää Serlachius Art Expressiin Tampereella.  Esimerkiksi Helsingistä voi tulla junalla Tampereelle ja siirtyä suoraan päärautatieaseman pääoven vierestä Serlachius-bussiin. 

Päiväsi sujuu näin:
10.50 Lähtö Tampereen linja-autoasemalta tai
11.05 Tampereen rautatieasemalta 
12.20 Bussi saapuu Mänttään ja jäät pois Serlachius-museo Göstan pääovella. Nyt on aika tutustua taidenäyttelyihin kartanossa ja paviljongissa, käydä syömässä ravintola Göstassa ja ajan salliessa nauttia puiston veistotaiteesta.
15.20 Göstan pääovelta siirryt Serlachius-bussiin, joka vie Serlachius-museo Gustafiin. Voit myös lainata museopyörän ja polkaista kolmen kilometrin matkan Gustaf-museoon.
Gustafissa tutustut suomalaiseen teollisuushistoriaan ja entisen pääkonttorin uljaaseen arkkitehtuuriin. Kerros toisensa jälkeen on täynnä kiinnostavia näyttelyitä erilaisista teemoista. Voit pyytää henkilökunnalta Serlachiuksen tarina -filmiesityksen tai lyhyen johdannon historiaan ja näyttelyihin. Kesäaikaan voit piipahtaa myös kauniiseen Mäntän kirkkoon.
17.30 Serlachius-bussi lähtee Gustafin pääoven vierestä kohti Tamperetta, jossa olet perillä klo 18.50. 

Kesto: 8 tuntia
Hinta: 40 €/henkilö    
Hinta sisältää: Edestakaisen matkan Tampere-Mänttä-Tampere, matkan Göstalta Gustafille, sisäänpääsyn molempiin Serlachius-museoihin, polkupyörien lainauksen.
Lisämaksusta: Opastettuja kierroksia museoissa, kaupungilla, luonnossa.
Vinkki: Löydät verkosta paljon taustatietoa museoista, alueen historiasta ja arkkitehtuurista, katso tarinasoitin.fi/serlachius

Sukella tarinoiden ja taiteen maailmaan

Valitse opastus yhteen tai kahteen museoon

Aloita retkipäiväsi Serlachius-museo Gustafista. Tutustut oppaan johdolla historialliseen paperi-imperiumin maamerkkiin, G. A. Serlachius -yhtiön entiseen pääkonttoriin ja sen näyttelyihin ja saat taustatiedot sekä Serlachius-patruunoista että -yhtiöstä. Kierros kestää tunnin. Opastuksen jälkeen kannattaa varata vielä aikaa ja palata kiinnostavien näyttelykohteiden pariin. 

Suuntaa sitten matkasi Serlachius-museo Göstaan, taidemuseoon. Ehkä nyt on sopiva aika levähtää ja käydä lounaalla. Talviaikaan ravintolaan tavallisesti mahtuu ilman pöytävarausta, mutta kesällä voi olla ruuhkaa – varminta on aina varata pöytä. 

Taidemuseossa tutustut sekä kartanon että paviljongin näyttelyihin. Luvassa on siis kotimaisia ja eurooppalaisia klassikkoteoksia sekä nykytaidetta. Kannattaa käydä vielä kävelyllä veistospuistossa ja viehättävässä Taavetinsaaressa. Onkohan saaren rantaveden veistos, Kosto nimeltään, näkyvissä vai veden alla? Retken päätteeksi maistuvat iltapäiväkahvit.

Hinta: Opastus 80 €/ryhmä 1–5 henkilöä / museo (sis. sisäänpääsyn molempiin museoihin)

Varaa opastukset museoiden myyntipalvelusta myynti@serlachius.fi tai p. 03 488 6801. Erityisesti kevät- ja kesäaikaan kannattaa varata ravintola Göstasta pöytä etukäteen alla olevasta linkistä tai ravintola@ravintolagosta tai p. 040 708 5572.

“Jo pelkästään arkkitehtuuriltaan näkemisen arvoinen – hyvät näyttelyt vielä siihen päälle! Taidematkan arvoinen! Must see in Finland!” Jaakko W, Facebook

“Ihana kokonaisuus kaikkina vuodenaikoina. Ja loistavaa palvelua kuskata vieraita omalla bussilla Tampereelta Mänttään.” Helena K, Facebook