Kaupunkipyörät

Bike & Rail – ainutlaatuisia elämyksiä junalla ja pyörällä 

Hyppää junaan, varaa sovelluksesta jo matkalla Donkey Republic -kaupunkipyörä ja ota se käyttöösi Vilppulan asemalla. Polkaise kohti Mänttä-Vilppulan elämyksiä! 

ALEKOODI! Koodilla SERLACHIUS saat Bike & Rail -pyörien vuokrasta 50 % alennusta. Alekoodin voi käyttää kerran ja se on voimassa 30.9.2023 loppuun asti. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

PYÖRÄN VUOKRAUS JA KÄYTTÖ

▪︎ Lataa puhelimeesi Donkey Republic -mobiilisovellus. Rekisteröidy käyttäjäksi lisäämällä sovellukseen puhelinnumerosi, sähköpostisi ja maksukorttisi.

▪︎ Avaa sovellus ja loitonna tarvittaessa karttaa niin, että näet Mänttä-Vilppulan pyöräasemat. Varaa pyörä Vilppulan asemalta tai Serlachius-museo Gustafista. Jos asemalla ei ole sillä hetkellä yhtään pyörää, sovelluksessa ei näy pysäkin merkkipalloa.

▪︎ Varmista, että puhelimesi bluetooth on päällä.

▪︎ Valitse pysäkiltä haluamasi pyörä. Jokaisella pyörällä on nimi, jotta ne löytyvät rivistä. Pyörän valinnan jälkeen sinulle näytetään hinnasto ja hyväksyt käyttöehdot. Voit halutessasi varata pyörän ennakkoon 12 tuntia aikaisemmin 4 € lisämaksusta.

▪︎ Taidekaupungissa on käytössä yhteensä 20 pyörää. Voit varata kerralla enintään viisi pyörää. Lisää silloin kaikkien pyöriä käyttävien sähköpostiosoitteet sovellukseen. Jokainen pyöräilijä voi avata lukot varauksen aikana kirjautumalla sovellukseen annetulla sähköpostilla.

▪︎ Voit myös ostaa 24 tuntia voimassa olevan pyörävakuutuksen 2 € hintaan. Silloin omavastuusi on enintään kymppejä, jos pyörällesi tapahtuu jotain vuokra-aikana.

HINNAT
1 t – 2 €
2 t – 3 €
4 t – 5 €
6 t – 6 €
12 t – 10 €
24 t – 12 €
48 t – 20 €

Lisäpäivät 5 €/päivä

Donkey Republic -kaupunkipyöriä hallinnoivan KaaKaun asiakaspalvelu ja vikailmoitukset: 044 71 606 44 (avoinna joka päivä klo 9–19). Palvelun tarkemmat ohjeet löydät KaaKaun sivuilta.

▪︎ Kun olet pyörän vieressä, paina sovelluksesta avaa-painiketta. Puhelimesi ottaa bluetoothilla yhteyden pyörän lukkoon, ja se avautuu.

▪︎ Säädä satula sopivalle korkeudelle ja testaa jarrut. Pyörässä ei ole jalkajarrua. Aja vapaasti, missä haluat. 

▪︎ Voit lukita pyörän normaalisti käytön aikana. Paina sovelluksesta lukitse-painiketta, odota hetki, että lukko reagoi ja paina sen jälkeen kädelläsi satulan alla, takapyörässä kiinni olevasta lukosta oranssi painike alas. Kun oranssi painike pysyy pohjassa, on pyörä lukossa. Se ei katkaise vuokrausta.

KÄYTÖN JA VUOKRAN LOPETTAMINEN

▪︎ Palauta pyörä joko Vilppulan rautatieasemalle tai Serlachius-museo Gustafiin. 

▪︎ Lukitse pyörä normaalisti. Pyörä tunnistaa, että olet palautuspysäkillä ja puhelimessa palautuspainike muuttuu vihreäksi. Paina sitä. Sovellus tarkistaa hetken, että pyörä on lukittu ja kaikki on kunnossa. Vuokraus on lopetettu, ja saat yhteenvedon ajostasi.

▪︎ Jos jätät pyörän vuokrauksen lopussa muualle kuin edellä mainituille asemille, sinulle lähetetään sakkomaksu väärin pysäköidystä pyörästä. 

KERRO KOKEMUKSESI JA AUTA PALVELUN KEHITTÄMISESSÄ

Bike & Rail on osa Sustainable Tourism Mobility -hankkeen matkailun kestävän liikkumisen kokeiluja. Tampereen yliopisto tekee käyttäjätutkimusta palvelun kehittämiseksi ja kerää palautetta käyttäjiltä. 

Tavoitteemme on kehittää Bike & Railista helppo matalan kynnyksen palvelu pyörämatkailuun Järvien Reiteille ja Kaakaun kaupunkipyöräverkoston kautta muuallekin Suomeen.