Joulun aika Serlachiuksella

Joulun aika Serlachiuksella

Serlachiuksen joulunaika tarjoaa tunnelmallisen retken kaikille aisteille. Kartanon klassikkoteoksista ja vaihtuvista näyttelyistä jokainen löytää mieluisimmat taide-elämykset.

Loppuvuodesta museomme on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11–18. Museo on kiinni itsenäisyyspäivänä 6.12., jouluaattona ja joulupäivänä 24.–25.12. sekä uudenvuodenaattona ja -päivänä 31.12.–1.1.

Klassikoita ja kiinnostavaa nykytaidetta

Serlachiuksen kartanosta löydät Suomen kultakauden klassikkoteoksia sekä vanhaa eurooppalaista taidetta 1400–1700-lukujen mestareilta.

Paviljongissa tutustut kiehtovaan nykytaiteeseen: ohi virtaavan elämän hetkiin Catch-näyttelyssä, Anna Estarriolan Moment-installaatioon sekä Elena Näsäsen videoteokseen Yö ja päivä.

Serlachius-museot taidesauna

Joulusaunaan tapaninpäivänä!

Serlachiuksen Taidesauna lämpiää yleisölle tapaninpäivänä 26.12. Yhdistä vierailuusi pyöreän saunan lempeät löylyt ja nautinnollinen hetki terassin porepaljussa. Halutessasi pääset uimaan pitkän laiturin päästä.

Varaa oma saunavuorosi Serlachius-museoiden sivuilta. Ota mukaasi oma pyyhe, laudeliina ja uima-asu, sillä sauna on yhteinen kaikille kylpijöille.

Serlachiuksen Taidesauna lämpiää yleisölle ympäri vuoden tiistaisin!

Perhe Serlachius-museo Göstan Taaverinsaaressa.

Taavetinsaaren joulupolku 1.12.–7.1.

Serlachiuksen joulupolku virittelee jouluun Taavetinsaaren tunnelmallisella reitillä! Polun varrella on kymmenen laatikkoa, jotka johdattelevat joulun perinteisiin ja tänä vuonna myös kulkijoiden omiin joulumuistoihin.

Voit ratkoa joulupolun tehtävät hakemalla vastauslomakkeen museon lippukassalta museon aukioloaikoina ti-su klo 11–18. Voit tehdä tehtävät 1.12. alkaen myös älypuhelimella. Tehtäviin johdatteleva QR-koodi löytyy polun avautuessa tehtäväradan ensimmäisestä postilaatikosta.

Kun haluat osallistua museokaupan kahden tuotepaketin arvontaan, palauta vastauslomake yhteystietoineen museon lippukassalle.

Ravintola Göstan joululounas 12.–22.12.

Ilahduta lähimmäisiä ja yhteistyökumpaneita ravintola Göstan joululounaalla. Kolmen ruokalajin joululounas on tarjolla 12.–22.12. tiistaista perjantaihin klo 11–16.30. Tee pöytävaraus ennakkoon: ravintola@ravintolagosta.fi tai p. 040 708 5572

Vielä ehdit varata myös pikkujoulut ystävä- tai työporukallesi ravintolaan, Autereen tuvalle tai Taidesaunalle. Ole yhteydessä Serlachius-museoiden myyntipalveluun p. 03 488 6801 tai myynti@serlachius.fi.

Taideaiheiset joululahjat Serlachiukselta

Serlachiuksen museokaupasta ja verkkokaupasta löydät laadukkaat joululahjat niin aikuisille kuin lapsille.

Suosimme valikoimassamme kotimaisia, kestäviä ja vastuullisesti valmistettuja tuotteita. Ilmainen toimitus yli 50 euron tilauksille! 

Museon kivijalkakaupassa saat Museokortilla -15 % alennuksen kaikista Serlachiuksen julkaisusarjan kirjoista vuoden loppuun saakka.

Viivy yön yli

Serlachiuksella riittää niin paljon nähtävää, että yksi päivä ei siihen välttämättä riitä. Valitse Mänttä-Vilppulan majoitusvaihtoehdoista vaikka patruunahenkinen Mäntän Klubi, entinen vuorineuvoksen edustuskoti ArtHotel Honkahovi tai viihtyisä Hotelli Alexander. Majoitusvaihtoehtoja on runsaasti myös maaseudun rauhassa ja naapurikuntien puolella.