Arkistotutkija Serlachius-museoihin

28.05.2020

Arkistotutkija kuudeksi kuukaudeksi Serlachius-museoihin

Haemme kuuden kuukauden määräaikaiseen toimeen arkistotutkijaa, jonka ensisijaisena tehtävänä on yksityisarkiston järjestäminen ja luettelointi. Tehtävä edellyttää arkistoalan tutkintoa sekä historiaan, etnologiaan tai museologiaan painottuvia korkeakouluopintoja. Tehtävä soveltuu myös arkistoalan ja asiakirjahallinnan maisteriohjelmassa graduvaiheessa olevalle tai vastavalmistuneelle opiskelijalle. Ruotsin kielen ymmärtäminen on tarpeen, sillä huomattava osa arkistoitavasta aineistosta on ruotsinkielistä.

Gösta Serlachiuksen taidesäätiön ylläpitämät Serlachius-museot Gustaf ja Gösta toimivat Mänttä-Vilppulassa ja ovat yksi kaupungin suurimmista työnantajista. Museot tunnetaan merkittävästä taidekokoelmasta sekä teollisuuspaikkakunnan ja sen perustajasuvun historiaa tallentavasta kokoelmasta. Museoiden käytössä on Cumulus-kokoelmajärjestelmä kulttuurihistoriallisten aineistojen hallintaan sekä Muusa-järjestelmä taidekokoelmalle.

Toimi on ollut haettavana maaliskuussa 2020. Koronapandemian vuoksi työn alkamisaika on muuttunut ja haku käynnistetään uudelleen. Aiemmin saapuneet hakemukset ovat mukana valinnassa.

Työsuhde alkaa 1.9.2020 tai sopimuksen mukaan. Työpaikan osoite on Serlachius-museo Gösta, Joenniementie 47, 35800 Mänttä 

https://serlachius.fi

Hakemukset sähköpostitse 31.7.2020 mennessä osoitteeseen:
Kokoelmapäällikkö Tarja Talvitie, tarja.talvitie@serlachius.fi

Tiedustelut puhelimitse 03 488 6800 tai sähköpostilla info@serlachius.fi