Serlachius museot

KOM MODIGT
FRAM

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik. Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Öppet vintertid 1.9.–31.5. ti-sö kl. 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik. Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Öppet
vintertid 1.9.–31.5. ti–sö kl. 11–18
sommartid 1.6–31.8. varje dag kl. 10–18
Stängt 6.12., 24–25.12., 31.12., 25.3. och 30.4.

KOM MODIGT
FRAM

MUSEUM UTAN HINDER

Serlachiusmuseerna är anpassade för rörelsehindrade.
 

  • pyo-ra-tuolillapienoismalleilla.jpg
1

Konstmuseet Gösta utan hinder

På konstmuseet Gösta kan personer med nedsatt rörlighet parkera i närheten av museets entré. Platserna är markerade framför herrgårdsbyggnaden.

Inuti byggnaden är gångarna anpassade för rullstolsburna och i paviljongen finns en hiss för att komma till nästa våning. Herrgårdsbyggnaden, som byggdes under 1930-talet, har en hiss som går till den andra våningen. Tyvärr får inte alla moderna rullstolar plats i den.

Kombinerad handikapptoalett och skötrum finns i paviljongens entréplan. På konstmuseet Gösta finns även en handikapptoalett i herrgården och i paviljongens bottenplan som kan nås med hissen.

Hörslinga finns i utställningssalarna och Kivijärvi-salen.

Museet Gustaf utan hinder i centrum av Mänttä

Museet har en särskild parkeringsplats för rörelsehindrade, nära en ramp som ger bekväm ingång för besökare i rullstol. Parkeringsplatsen och rampen finns på museets gavel som ligger mit emot det ljusa trähuset.

Inne i museet är passagerna dimensionerade för rullstol, och mellan våningarna finns hiss.  Inva-WC och skötrum befinner sig på ingånsvåningen.

I Gustafs auditorium finns hörselslinga.

Gustafs utställningar är gjorda för att upplevas med flera sinnen; de ska inte bara ses, utan också beröras och höras. Histori blir bekant till exempel med hjälp av ljudberättelser.

Hjälpmedel till förfogande

I båda museerna finns det rullstol, barnvagn, käpp, rollator och klaffstolar.

Vår personal assisterar

Vår personal är utbildad till att assistera rörelse- och förståndshandikappade besökare. Vi hoppas få information i förväg om det i er grupp finns personer som behöver särskild service. Då kan vi ge bästa möjliga service under hela museibesöket.