Serlachius museot

KOM MODIGT
FRAM

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik. Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Öppet vintertid 1.9.–31.5. ti-sö kl. 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik. Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Öppet
vintertid 1.9.–31.5. ti–sö kl. 11–18
sommartid 1.6–31.8. varje dag kl. 10–18
Stängt 6.12., 24–25.12., 31.12., 25.3. och 30.4.

KOM MODIGT
FRAM

Tips  inför  besöket

Välkommen till Serlachiusmuseerna i Mänttä!
Här får ni viktig information och nyttiga tips, med vilka ni försäkrar er om att ert besök går som smort.

 

 

  • Aula.jpg
1

Tips inför besöket

Välkommen till Serlachiusmuseerna i Mänttä! Här får ni viktig information och nyttiga tips, med vilka ni försäkrar er om att ert besök går som smort.

Parkering
Båda museerna har skilda parkeringsområden. Invaplatserna är belägna i närheten av museernas ingångar. Laddningsstolpen för elbilar är belägen på konstmuseet Göstas P1 -område. På Konstmuseet Göstas parkeringsområde finns under den livligaste sommarsäsongen trafikdirigerare som ger råd vid parkeringen. Om konstmuseets parkeringsplatser är fulla kan ni lämna bilen på bostadsområdet Isoniemis sida och därifrån ta er via gångbron till konstmuseets gårdsområde. (Se kartan nedan.)

Väskor lämnas i garderobutrymmena
Ytterkläder och stora väskor lämnas i garderobutrymmena. I båda museerna finns det också låsbara skåp för kundens bruk. Det mest behändiga är dock att lämna stora väskor i bilen.

Husdjur
Man får inte ta några som helst husdjur in på museerna. Enda undantaget är ledhundar.

Autere stuga
Autere stuga som verkar på Konstmuseet Göstas gårdsområde betjänar kunder på beställning under vintersäsongen.

Fotografering
Det är tillåtet att fotografera utan blixt i båda museerna, för privat bruk. Till privat bruk räknas inte att man delar bilderna i sociala media.

Hinderfrihet
Konstmuseet Göstas paviljong är hinderfri, och herrgården är i stort sett hinderfri. Gustafs inre utrymmen har mätts upp för att man ska kunna röra sig med rullstol, och utställningarna har planerats som multisensoriella.
På museerna finns rullstolar, barnvagnar, hopfällbara stolar och andra hjälpredskap för besökarnas bruk.
Gustaf-museets fasad kommer att renoveras 3.4–31.11.2017. Vid ingången till Gustaf-museet finns i det en tillfällig ramp. Personer med nedsatt rörlighet behöver ändå hjälp för att få tillgång till museet. Vi ber om ursäkt för besväret. I Göstas paviljong finns induktionsöglor i huvudaulan, Kivijärvi-salen, utställningsutrymmena och restaurangen.

Låna en roddbåt eller cyckel
Roliga Jopo-cyklar kan du låna i båda Serlachiusmuseerna genom att identifiera dig med ID-kort eller motsvarande. Roddbåten kan du även låna i Gösta genom att identifiera dig med ID-kort. Returnera båten och cyckeln samt nycklarna under museets öppettider.

Restaurangtjänster på museernas område
Konstmuseets restaurang Gösta betjänar under vintertid 1.9. – 31.5. från tisdag till söndag kl 11–18 (köket kl 11–16.30), sommartid dagligen. Bordsreservationen till restaurangen lönar det sig att göra genast i början av besöket eller gärna redan på förhand (tfn. 040 708 5572).
Autere stuga som verkar på konstmuseet Göstas gårdsområde fungerar sommartid som kafé, vintertid 1.9. – 31.5. på beställning för möten och fester. På Gustafmuseet finns en liten försäljningsdisk för kaffe och läskedrycker.

Restaurangtjänster nära museerna i centrum av Mänttä
De kaféer och restauranger som finns närmast museerna är belägna i centrum av Mänttä. Se närmare uppgifter på
manttavilppula.fi/taidekaupunki/ravintolat-ja-kahvilat/


Reservera tjänster för gruppen på förhand
Serlachiusmuseerna erbjuder många slags guidningar och programtjänster. Ta reda på mer på vår sida under rubriken För grupper, och ställ ytterligare frågor om vår försäljningstjänst tfn. 040 1663480.

Kartförklaringar:

P1, P2, P3 är konstmuseet Göstas parkeringsområden för kundernas bruk. Invalidparkeringen är belägen framför hus nr 47 (herrgården).

ljusröd 47 = Serlachiusmuseet Göstas herrgård
ljusröd 4 = Serlachiusmuseet Göstas paviljong, där museernas ingång och biljettförsäljning finns
ljusröd 50 = Autere stuga (under sommartid kafé, annars enligt beställning)