Serlachius museot

KOM MODIGT
FRAM

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik. Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Öppet sommartid 1.6–31.8 varje dag kl. 10–18, vintertid 1.9.–31.5 ti-sö kl. 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik. Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Öppet
vintertid 1.9.–31.5 ti–sö kl. 11–18
sommartid 1.6–31.8 varje dag kl. 10–18

KOM MODIGT
FRAM

Att ansöka
om residens-
plats

Ansökningstid är februari 2019.

 


 

  • SYKSY-02.jpg
  • aamu-2.jpg
12

Att ansöka om residensplats

Du kan ansöka om en residensplats med den elektroniska ansökningsblanketten. Ansökningstid börjar den 1 februari och slutar den 29 februari 2019.

Residenset är avsett för yrkesverksamma inom den kreativa branschen, till exempel bildkonstnärer, konsthistoriker, forskare och kuratorer. Man kan ansöka om residenstid som privatperson för privat arbete. Även arbetspar och olika konstnärsgrupper kan ansöka om residensplats. Under residenstiden kan man koncentrera sig på den egna skapande processen, men den ger även en möjlighet till växelverkan med såväl lokalbefolkningen som övriga residensgäster och de som arbetar i de olika konstinstitutionerna i Mänttä.

Residensperioder

Man kan ansöka om en residensplats för 1-6 månader. Förutom en enskild residensperiod kan man ansöka om en produktionsresidenstid på Serlachiusresidenset. Denna residenstid kan delas upp på flera på varandra följande år. Syftet med produktionsresidenset är att möjliggöra långvariga projekt. Under den första residensperioden bekantar man sig med livet på området. På basis av den tar man fram projektförslag som kan genomföras under nya perioder under de följande åren. Produktionsresidenset erbjuder goda möjligheter till arbete för bland annat samhällskonstnärer, och därigenom kan särskild fokus läggas på lokalbefolkningen.

Kostnader

Ingen hyra utgår för residensperioden. Däremot krävs en skriftlig rapport om vistelsen i residenset. Rapporten ska omaffatta åtminstone en A4-sida som innehåller cirka 1800-1900 tecken. Rapportens bilagor kan innehålla även bilder eller video. De personer som valts till residenset ansvarar själva för sina resor samt för arbets- och levnadskostnaderna i residenset.

Ansökningstiden för residenset är februari föregående år. Ansökningstiden för residensperioden som börjar 2016 har gått ut.  De som valts till residenset har meddelats personligen.

Ytterligare information: residency@serlachius.fi