Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Esteetön taidemuseo Gösta

Taidemuseo Göstalla liikuntarajoitteiset voivat pysäköidä museon sisäänkäynnin läheisyyteen, kartanorakennuksen edessä sijaitseville merkityille paikoille.

Sisätiloissa kulkutiet on mitoitettu pyörätuoleilla kuljettaviksi, ja paviljongissa hissillä pääsee kerroksesta toiseen. Valitettavasti kartanon puolella, 1930-luvulla valmistuneissa tiloissa toiseen kerrokseen vievään hissiin eivät kaikki modernit pyörätuolit mahdu.

Yhdistetyt inva-wc:t ja lastenhoitotilat sijaitsevat paviljongin sisääntulokerroksessa. Taidemuseo Göstalla on inva-wc myös kartanossa ja hissillä saavutettavassa paviljongin pohjakerroksessa. 

Induktiosilmukka on käytössä näyttelytiloissa ja Kivijärvi-salissa.

Esteetön Gustaf Mäntän keskustassa

Gustaf-museon invaluiska on museon kaupunkia lähempänä olevassa päädyssä. Samassa päädyssä ovat myös invapysäköintiin tarkoitetut paikat.

Sisätiloissa pääsee kulkemaan pyörätuoleilla, hissi kuljettaa kerroksesta toiseen. Yhdistetyt inva-wc:t ja lastenhoitotilat sijaitsevat sisääntulokerroksessa.

Gustafin auditoriossa on käytössä induktiosilmukka.

Gustafin näyttelyt on suunniteltu moniaistisiksi: näyttelyissä ei vain katsella, vaan myös kuunnellaan. Historia tulee tutuksi muun muassa videoiden ja äänitarinoiden kautta.

Lainaamme apuvälineitä molemmissa museoissa

Tarjoamme vieraidemme käyttöön seuraavia apuvälineitä: pyörätuoli, lastenrattaat, kävelykeppi, rollaattori ja taittotuoleja.

Henkilökunta auttaa

Henkilökuntamme on koulutettu avustamaan liikunta- ja aistirajoitteisia vierailijoita. Toivomme etukäteistietoa, jos seurueessanne on useita erityispalveluita tarvitsevia henkilöitä. Näin voimme palvella heitä parhaalla mahdollisella tavalla koko museovierailun ajan.

Viittomakielisiä palveluita voimme tarjota tilauksesta.