Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Vinkkejä ryhmille sujuvaan vierailuun

Ilmoittakaa viime hetken muutoksista
Retkenne aikanakin voi ilmaantua muutoksia, vaikkapa saapumisaikanne jostakin syystä muuttuu merkittävästi. Ilmoittakaa retkipäivänä sattuvista muutoksista suoraan lippukassalle Gustafiin (03) 488 6837 tai Göstaan (03) 488 6812 tai arkipäivänä toimistoaikaan museon vaihteeseen (03) 488 6800. Jos vierailunne on sovittu museon aukioloajan ulkopuolelle, asiakaspalvelija on valmiina vastaanottamaan teidät noin 15 minuuttia ennen sovittua ajankohtaa.

Pysäköinti ks. kartta alla
Molemmissa museoissa on erilliset pysäköintialueet. Invapaikat sijaitsevat museoiden sisäänkäyntien läheisyydessä. Bussi voi jättää ja hakea vieraat museoiden pääoven edestä. Vierailun ajaksi bussit siirtyvät pysäköintipaikalle. Taidemuseo Göstassa busseille tarkoitettu  pysäköintipaikka saattaa ruuhkautua vilkkaimpina päivinä. Bussin voi viedä myös läheisen Isonniementien varteen, josta pääsee siltaa pitkin suoraan taidemuseoon. Gustaf-museossa bussin voi pysäköidä museon edestä viistosti kulkevan R. Erik Serlachiuksen kadun varteen.

Isot laukut säilytykseen
Museovierailun aikana päällysvaatteet ja isot käsilaukut jätetään vaatesäilytystiloihin. Kätevintä kuitenkin on jättää ne bussiin. Asiakkaiden käyttöön löytyy molemmissa museoissa myös lukollisia kaappeja.

Valokuvaus
Valokuvaaminen on sallittua molemmissa museoissa ilman salamaa, yksityiseen käyttöön. Yksityiseksi käytöksi ei katsota kuvien jakamista sosiaalisessa mediassa.

WC:t
Museoiden wc-tilat ja inva-wc/lastenhoitotilat sijaitsevat sisääntulokerroksessa. WC-tiloja löytyy myös museoiden muista kerroksista.

Ruokailut ja kahvittelut
Ryhmäruokailut ja -kahvitukset kannattaa varata etukäteen museoiden myyntipalvelusta sujuvan palvelun varmistamiseksi. Göstan ravintola palvelee museon aukioloaikoina. Gustafin museokaupan yhteydessä on myynnissä kahvia ja virvokkeita museon aukioloaikana.

Maksaminen
Voitte maksaa käyttämänne palvelut vierailunne yhteydessä: museoiden opas- ja ohjelmapalvelut museoiden lippukassalle ja ravintolapalvelut ravintola Göstaan. Poikkeuksena ovat Gustafiin tilatut tarjoilut, jotka veloittaa museo. Serlachius-museot ja ravintola Gösta voivat myös lähettää laskut ilmoittamaanne osoitteeseen. Molempien laskutuslisä on 5 € ja maksuehto 14 päivää/netto.
Seurueen matkanjohtaja ja kuljettaja ovat museoissa vapaakävijöitä. 

Esteettömyys
Jos ryhmässänne on liikunta- tai aistirajoitteisia tai erityispalvelua tarvitsevia henkilöitä, toivomme siitä tietoa etukäteen. Näin osaamme palvella tarpeen vaatimalla tavalla heti saavuttuanne. Göstan paviljonki on esteetön ja kartano on pääsääntöisesti esteetön. Gustafin sisätilat on mitoitettu pyörätuolilla kuljettaviksi, ja näyttelyt on suunniteltu moniaistisiksi. Museoissa on vieraiden käyttöön pyörätuoleja, lastenrattaita, taittotuoleja ja muita apuvälineitä. Gustaf-museon sisäänkäynti liikuntarajoitteisille sijaitsee rakennuksen päädyssä, vastapäätä vaaleaa puutaloa. Göstan paviljongissa on induktiosilmukat pääaulassa, Kivijärvisalissa, näyttelytiloissa ja ravintolassa.

Lemmikkieläimet
Sisälle museoihin ei saa tuoda mitään lemmikkieläimiä. Poikkeuksena ovat vain opaskoirat.

Gustaf ja Gösta avoinna
Talviaikana 1.9.–31.5. tiistaista sunnuntaihin kello 11–18, maanantaisin suljettu.
Kesäaikana 1.6.–31.8. joka päivä kello 10 – 18, myös juhannuksena.

Käyntiosoite
Gösta, Joenniementie 47, 35800 Mänttä    
Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2, 35800 Mänttä (navigaattoriin myös Kauppaneuvoksenkatu 3)

Puhelin    
Göstan lippukassa (03) 488 6812
Gustafin lippukassa (03) 488 6837
Serlachius-museoiden vaihde (03) 488 6800

Tietoa matkailupalveluista
Mänttä-Vilppulan matkailutoimisto, Seppälän puistotie 2, (03) 4888 555, info@manttavilppulamatkailu.fi

 

Karttaselitykset:

P1, P2, P3 ovat taidemuseo Göstan pysäköintialueet asiakkaiden käyttöön. Ruuhka-aikoina voi pysäköidä myös Isonniementien varteen (ajo Satakunnantien kautta) ja tulla kävelyväylää pitkin kartanon pihapiiriin.  Invapysäköinti on talon nro 47 (kartano) edustalla.

vaaleanpunainen 47 = Serlachius-museo Göstan kartano
vaaleanpunainen 4 = Serlachius-museo Göstan paviljonki, jossa museoiden sisäänkäynti ja lipunmyynti
vaaleanpunainen 50 = Autereen tupa (kesäaikana kahvila, muulloin tilauksesta)