Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Residenssipaikan hakeminen

Residenssipaikkaa haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Seuraava hakuaika on helmikuu 2020 (jolloin haetaan vuodelle 2021).

Residenssi on tarkoitettu kuvataiteen alalla toimiville luovan alan ammattilaisille, kuten kuvataiteilijoille, taidehistorioitsijoille, tutkijoille tai kuraattoreille. Residenssiaikaa voi hakea yksityishenkilönä henkilökohtaiseen työskentelyyn. Myös työparit ja erilaiset taiteilijaryhmät voivat hakea residenssipaikkaa. Residenssiaikana voi keskittyä omaan luovaan prosessiin, mutta se tarjoaa mahdollisuuden vuorovaikutukseen paitsi paikallisten ihmisten, myös residenssivieraiden ja Mäntän taideinstituuteissa työskentelevien ihmisten kanssa.

Residenssijaksot

Residenssiin voi hakea 1-6 kuukauden ajaksi. Yksittäisen residenssijakson lisäksi Serlachius-residenssistä voi hakea tuotantoresidenssiaikaa, joka jaksottuu useammalle peräkkäiselle vuodelle. Tuotantoresidenssin tarkoitus on mahdollistaa pitkäkestoisemmat projektit. Ensimmäisellä residenssijaksolla tutustutaan alueen elämään. Sen pohjalta luodaan projektiehdotuksia, jotka voidaan toteuttaa uusilla jaksoilla seuraavina vuosina. Tuotantoresidenssi tarjoaa hyvät mahdollisuudet muun muassa yhteisötaiteilijoiden työskentelyyn ja sen myötä voidaan huomoida erityisesti paikalliset asukkaat.

Kustannukset

Residenssijaksosta ei peritä vuokraa. Sen sijaan asukkailta edellytetään vähintään yhden A4 pituista (n. 1800–1900 merkkiä) kirjallista raporttia oleskelustaan ja työskentelystään Mäntässä. Raporttiin voi liittää myös kuvia tai videoita. Residenssiin valitut henkilöt vastaavat itse matkoista sekä työskentely- ja elinkustannuksista residenssissä.

Residenssin hakuaika on edellisen vuoden helmikuu. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Hakuaika vuonna 2018 alkaville residenssijaksoille on päättynyt. Valituille taiteilijoille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti.

Jos työstät ressidenssijakson aikana näyttelyä, julkaisua tai opinnäytetyötä, toivomme, että Serlachius-residenssin tuki mainitaan esimerkiksi tiedotteessa tai saatesanoissa. Suosittelemme käyttämään näissä yhteyksissä residenssin logoa.

Lisätietoja: residency@serlachius.fi