Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Apteekkarin
kauppahuone

Vanhan ajan apteekki ja ammatit tulevat tutuiksi toiminnallisessa kauppahuoneessa, jossa jokainen pääsee kokeilemaan omia taitojaan valokuvaamisessa tai yrttimestarina.

GUSTAF

  • Lapsetjatausta1.jpg
1

TOIMINTAA JA TEKEMISTÄ VANHASSA APTEEKISSA

Vanhan ajan apteekissa myytiin paljon muutakin kuin lääkkeitä. Tutustu toiminnallisissa työpajoissa vanhaan kauppahuoneeseen ja eri ammatteihin.

Kauppaneuvos G. A. Serlachiuksen aikaan vievä kauppahuone on lapsille ja nuorille suunnattu työpajanäyttely. Sen kosketeltavat ja kokeiltavat kohteet tarjoavat mukavaa tekemistä myös aikuisille.

Mäntän ensimmäinen patruuna G. A. Serlachius toimi apteekkarina Tampereella ennen kuin hän päätti perustaa puuhiomon Mäntänkoskelle 1868. Apteekkarin toimensa ohessa hän harjoitti valokuvausta ensimmäisten joukossa Suomessa.

Toimelias apteekkari myi apteekissaan kaikkea mahdollista hajusuolasta heinän siemeniin ja kuppaussarvista kananpoikiin. Hänen apteekkinsa muistuttikin kauppahuonetta, josta löytyi jokaiselle jotain. Mitä ei löytynyt, sitä tilattiin.

Apteekkarin kauppahuoneen kävijät voivat omatoimisesti tai ohjatusti kokeilla vaikkapa vanhan ajan valokuvausta, myyntityötä tai yrttien tunnistamista. Vanhanaikaisen apteekin työtapoihin voi perehtyä myös videolta.

Apteekkarin kauppahuone soveltuu hyvin esimerkiksi koululaisille, jotka pääsevät perehtymään omakohtaisesti vanhan ajan kaupankäyntiin ja rohdosten valmistamiseen.