Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Koululaiskuljetuksiin ilmoittautui tuhansia oppilaita

Kiitos Teille kaikille kiinnostuneille! Saimme ensimmäisen kahden päivän aikana kouluilta ympäri Suomen niin paljon yhteydenottoja, että koko tämän vuoden kiintiö on jo täynnä ja lukematon määrä kouluja on jonossa tuleville vuosillekin.

Kerroimme 9. tammikuuta, että Serlachius-museoita ylläpitävä Gösta Serlachiuksen taidesäätiö kustantaa tulevan viiden vuoden aikana noin 10 000 koululaiselle matkat museoihin Mänttään ja takaisin.

Järjestämme nyt kuljetuksia ilmoittautumisjärjestyksessä tähän mennessä yhteyttä ottaneille kouluille. Puramme valtavaa yhteydenottojen ruuhkaa ja olemme lähiaikoina yhteydessä suoraan niihin kouluihin, joille pystymme järjestämään kuljetuksen tänä vuonna. Toivomme kärsivällisyyttä kaikilta niiltä, jotka ovat jo ilmoittautuneet mukaan. Kaikki eri välineillä tulleet yhteydenotot on kirjattu ylös ja ne ovat meillä jonossa. Muuta hakemusta ei tarvita jonossa pysymiseksi.

Maksuttomia kuljetuksia koskevia hakemuksia emme toistaiseksi pysty ottamaan enempää. Serlachius-museot ottavat toki mielellään vastaan koululaisryhmiä, jotka tulevat omalla kustannuksella. Tervetuloa viettämään luokkaretkipäivää taiteen ja historian pariin!

Serlachius-museoiden väki


Hei, nyt maksuttomalla bussikuljetuksella Serlachius-museoihin Mänttään!

Ovatko Serlachius-museot tulleet jo tutuksi? Tarjoamme tänä vuonna noin 2 000 perusopetuksen oppilaalle maksuttoman bussikuljetuksen Serlachius-museoihin Mänttään ja takaisin. Koululaisvierailuja järjestetään sekä keväällä että syksyllä 2018.

Vierailuilla tarjoamme koululaisille tietoa ja elämyksiä molemmissa museoissamme niin taiteen kuin historian välityksellä. Serlachius-museo Göstan näyttelyissä esittelemme Suomen taiteen mestariteoksia mm. Akseli Gallen-Kallelalta, Albert Edelfeltiltä, Hugo Simbergiltä ja Helene Schjerfbeckiltä. Esillä on myös vanhaa eurooppalaista taidetta 1500–1700-luvuilta sekä ajatuksia herättävää nykytaidetta.

Entisessä paperiyhtiön pääkonttorissa toimiva Gustaf-museo puolestaan tarjoaa teollistumisen historiaa, elämyksiä ja tekemistä suomalaisen paperiteollisuuden uranuurtajan G. A. Serlachiuksen jalanjäljissä. Koululaisohjelmissamme yhdistyvät toiminnallisuus ja tutkiva lähestymistapa. Ohjelmat on laadittu tukemaan uuden opetussuunnitelman laaja-alaisen oppimisen sisältöjä, ja ne räätälöidään aina ikäluokan mukaisesti.

Koululaisryhmät maksavat itse museoiden varsinaisen ohjelman, jonka hinta on pyritty pitämään mahdollisimman edullisena (1 €/oppilas, vähintään 20 €/ryhmä). Ryhmät vastaavat itse myös mahdollisesta ruokailusta, joka voi tapahtua museon ravintola Göstassa tai omin eväin Gustaf-museon tiloissa.

Koululaisvierailuja järjestetään tammi-huhtikuussa sekä syys-joulukuussa tiistaista perjantaihin. Ryhmät vierailevat molemmissa museoissa, ja kumpaankin on syytä varata aikaa noin puolitoista tuntia. Vierailut järjestetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Serlachius-museot pidättävät kuitenkin oikeuden päättää, kenelle bussimatka voidaan tarjota.

Toimikaa näin:
Kerätkää 40–50 oppilaan ryhmä ohjaajineen ja miettikää, milloin haluaisitte tulla vierailulle.
Ottakaa yhteyttä Serlachius-museoiden myyntipalveluun ja sopikaa vierailusta: p. 040 166 3480 tai sales@serlachius.fi.
Sovittuna aikana bussi noutaa teidät sovitusta paikasta ja tuo suoraan museoihin ja sieltä takaisin koululle.
Lisätiedot: yleisötyön päällikköi Päivi Nieppola, p. 050 465 2777, paivi.nieppola@serlachius.fi.

Tervetuloa retkelle taiteen ja historian pariin!

Serlachius-museoiden väki