Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Kotiseutuni

Serlachius-museoiden kokoelmista valittu kuvamateriaali esittelee Mänttä-Vilppulan rakennettua ympäristöä. Tutustu myös kuviin liittyviin tehtäviin ja kuvia taustoittavaan materiaaliin.

  • 4318-1.jpg
  • Ma-ntta-na-kyma-.jpg
12

KOTISEUTUNI

Kotiseutuni esittelee Mänttä-Vilppulan rakennettua ympäristöä ja maisemia. Kotiseutu on jokaiselle sukupolvelle yhteinen ja silti jokaiselle omanlaisensa sosiaalinen voimavara. Euroopan unionin Kulttuuriperintövuoden innoittamana myös Serlachius-museot haluaa nostaa kokoelmistaan esiin lähiympäristönsä historiallisia kuvia.

Kokonaisuuteen valitut kuvat kertovat elävästi paikkakunnan historiasta ja nostavat esiin ympäristössä tapahtuneita muutoksia, jotka arkielämässä jäävät usein huomaamatta. Tutun ympäristön muutokset heijastelevat yhteiskunnan muuttumista laajemminkin. Kuvat toivottavasti innoittavat syvempään pohdiskeluun siitä, miten elämänmeno paikkakunnalla on muuttunut. Tutki myös tehtäviä sekä kuvia taustoittavaa materiaalia.

Opetussuunnitelman mukaan koulujen tehtävänä on edistää monipuolista kulttuurista osaamista ja kulttuuriperinnön arvostamista sekä tukea oppilaita oman kulttuuri-identiteetin ja kulttuurisen pääoman rakentamisessa. Perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen (L2 Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu) tavoitteissa todetaan kulttuurisen osaamisen tärkeys, kulttuuri-identiteetin rakentuminen, kulttuuriperinnön merkitys ja sen moninaisuus.

Kotiseutuni-aineistossa on tehtäviä ja pohdintamateriaalia, mutta kuvia voi tutkia myös ilman niitä. Vastausesimerkkejä kysymyksiin voi pyytää Serlachius-museoista: info@serlachius.fi. Paikallishistoriasta lisätietoja löytyy oheisista linkeistä, joita julkaisuhetkellä on ollut tarjolla. Kotiseutuni-kokonaisuuden digitaalinen aineisto lisää osaltaan Serlachiuksen kokoelmien saavutettavuutta ja käytettävyyttä. Klikkaamalla alla olevan laatikon kuvaa pääset suoraan Serlachius-museoiden Kotiseutuni-julkaisuun.

Linkkejä:
Akseli Mänttä http://www.akseli.tampere.fi/mantta/terve/kotka.htm
Kolhon kylän historia http://www.kolumbus.fi/maija-stiina.roine/
Mäntän koskikannaksen pienoismallit http://serlachius.fi/fi/nayttelyt/verkkonayttelyt/mantta-kehittyy/
Vilppulan historiareitti http://www.manttavilppula.fi/taidekaupunki/vilppulan-historiareitti/
Vilppula-seura http://www.vilppulaseura.fi/