Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Vinkkejä vierailulle

Tervetuloa Serlachius-museoihin Mänttään!
Tässä teille tärkeää tietoa ja hyödyllisiä vinkkejä, joilla varmistatte vierailunne sujumisen.

  • Aula.jpg
1

Pysäköinti
Molemmissa museoissa on erilliset pysäköintialueet. Invapaikat sijaitsevat museoiden sisäänkäyntien läheisyydessä. Sähköautojen latauspiste sijaitsee taidemuseo Göstan P1-alueella. Lautauspisteessä on kaksi pistorasiaa, joiden latausvirta on 32 ampeeria. Pysäköintialueen ruuhkautuessa auto on kätevä jättää Isonniementien varteen (ajo Satakunnantien kautta), josta tulee kävelytie museoalueelle. Katso alla oleva kartta.

Isot laukut säilytykseen
Päällysvaatteet ja isot laukut jätetään vaatesäilytystiloihin. Asiakkaiden käyttöön löytyy molemmissa museoissa myös lukollisia kaappeja. Kätevintä on kuitenkin jättää isot laukut autoon.

Lemmikkieläimet
Sisälle museoihin ei saa tuoda mitään lemmikkieläimiä. Poikkeuksena ovat vain opaskoirat.

Valokuvaus
Valokuvaaminen on sallittua molemmissa museoissa ilman salamaa, yksityiseen käyttöön.

Esteettömyys
Taidemuseo Göstan paviljonki on esteetön, ja kartano on pääsääntöisesti esteetön. Gustafin sisätilat on mitoitettu pyörätuolilla kuljettaviksi, ja näyttelyt on suunniteltu moniaistisiksi.
Museoissa on vieraiden käyttöön pyörätuoleja, lastenrattaita, taittotuoleja ja muita apuvälineitä.
Gustaf-museon sisäänkäynti liikuntarajoitteisille sijaitsee rakennuksen päädyssä, vastapäätä vaaleaa puutaloa. Göstan paviljongissa on induktiosilmukat pääaulassa, Kivijärvi-salissa, näyttelytiloissa ja ravintolassa.

Ravintolapalvelut museoiden alueella
Taidemuseon ravintola Gösta palvelee talviaikana 1.9.–31.5. tiistaista sunnuntaihin klo 11–18 (keittiö klo 11–16.30), kesäaikaan joka päivä. Pöytävaraus ravintolaan kannattaa tehdä heti museovierailun aluksi tai mielellään jo etukäteen (p. 040 708 5572).
Taidemuseo Göstan pihapiirissä toimiva Autereen tupa palvelee kesäaikaan kahvilana, talviaikaan 1.9.–31.5. tilauksesta kokous- ja juhlatilana. Gustaf-museossa on pieni kahvin ja virvokkeiden myyntipiste.

Ravintolapalveluita museoiden lähellä Mäntän keskustassa
Museoita lähinnä olevat kahvilat ja ravintolat sijaitsevat Mäntän keskustassa. Katso tarkemmat tiedot manttavilppula.fi/taidekaupunki/ravintolat-ja-kahvilat/

Ryhmävierailut
Varaa opastukset, ohjelma- ja ravintolapalvelut etukäteen myyntipalvelusta p. 040 166 3480. Tilattuihin retkiin retkipäivän aikaiset viime hetken muutokset ja ilmoitukset esim. saapumisajan muutoksista suoraan museoiden lippukassoille Gösta p. 03 488 6812 tai Gustaf p. 03 488 6837.  Tutustu palveluihimme sivujemme Ryhmille-otsikon alta ja kysy lisää myyntipalvelustamme! 

Karttaselitykset:

P1, P2, P3 ovat taidemuseo Göstan pysäköintialueet asiakkaiden käyttöön. Invapysäköinti on talon nro 47 (kartano) edustalla. Ruuhka-aikoina auton voi jättää Isonniementien varteen (ajo Satakunnantien kautta) ja kävellä kävelyväylää pitkin museon pihapiiriin.

vaaleanpunainen 47 = Serlachius-museo Göstan kartano
vaaleanpunainen 4 = Serlachius-museo Göstan paviljonki, jossa museoiden sisäänkäynti ja lipunmyynti
vaaleanpunainen 50 = Autereen tupa (kesäaikana kahvila, muulloin tilauksesta)