Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Mänttä Food Festivalin palvelutiimi

Mänttä Food Festival korostaa tänä vuonna erityisesti palvelua nostamalla sen ennennäkemättömään rooliin. Tämä toteutetaan kutsumalla palvelualan intohimoiset ammattilaiset vierailevien huippukokkien rinnalle.

  • MFF-logokuvilla_1.jpg
1

Palvelua suurella sydämellä

Mänttä Food Festival korostaa tänä vuonna erityisesti palvelua nostamalla sen ennennäkemättömään rooliin. Tämä toteutetaan kutsumalla palvelualan intohimoiset ammattilaiset vierailevien huippukokkien rinnalle. Näin heille tarjoutuu yhdessä mahdollisuus hemmotella vieraitaan unelmatiiminä ja synnyttää kahden taianomaisen illan aikana unohtumattomia muistoja.

Pitelemätön sommelieri ja hovimestari Samuil Angelov juontaa ja nuotittaa tapahtuman. Seurakseen hän saa tiimin, joka kiillottaa laakerikengät, taittaa servietit, pakkaa viinikarahvit ja karauttaa Mänttään hemmottelemaan vieraitaan.

Mänttä Food Festival tarjoaa tilaisuuden maalata yhdessä taulun, jonka nimi on Samettinen elokuun ilta Mäntässä. Illan värit, sävyt ja tunnelman luovat yhdessä niin tekijät kuin vieraatkin. Ilta on täynnä makuja, naurua, puheensorinaa ja kuplia oman hovimestarin seisoessa vierellä valmiina palvelemaan.

PALVELUSTA VASTAAVAT

Samuil Angelov
Intohimoinen ja vauhdikas Suomen Sommelierien puheenjohtaja ja ravintoloitsija. Hän on kilpaillut menestyksekkäästi viinimestarikilpailuissa Suomessa ja maailmalla. Pro-palkittu. Palvellut uransa aikana Savoyssa, Fishmarketissa, Kämpissä ja nyt hemmottelee vieraitaan sympaattisuudestaan kuuluisissa Murussa, Pastiksessa, Ultimassa ja Sue Ellenissä ravintoloitsijana. Aloitti uransa Michelin-tähditetyllä G. W. Sundmanssilla löytäen palavan intohimonsa viineihin. Siellä missä on Samuil, siellä tapahtuu, taatusti.

Hannu Sailo
Kokenut intohimoinen palvelija, jolla on kokemusta mm. Savoysta ja Palacesta. Hän on palvelun perfektionisti, joka vaatii kaikilta ympärillään sataprosenttisen sitoutumisen vieraiden palvelemiseen. Hän tähtitekijä, jonka jokainen haluaisi tiimiinsä. Hannun kanssa kaikki onnistuu, aina. Tiimi muodostuu usein sen vahvimmasta lenkistä, joka omalla esimerkillään inspiroi muita.

Antti Uusitalo
Ravintoloitsija eritoten palvelullaan ihastuttavasta nuoresta, jo klassikkoaseman ansainneesta Vinkkeli-ravintolasta. Kokenut viinitarjoilija sommelier Antti on palvellut mm. Michelin-tähditetyllä G. W. Sundmansilla ja Savoyssa. Hänet on palkittu Vuoden hovimestarina ja Pro-palkinnolla. Antin tunnusmerkkinä on kaikkialla raikuva iloinen nauru.

Maija Ijäs
Vauhdikas, hurmaava Maija on pitänyt huolta asiakkaista mm. Meccassa, Ateljee Finnessä, Kämpissä, Finnjävelissä ja toimii nyt Antto Melasniemen ravintoloiden operatiivisena johtajana. Pro-palkittua Maijaa harva unohtaa. Hänellä on aina parhaat vitsit takataskussa. Hänen on tiedetty lämmittävän asiakkaiden märät kengät mikroaaltouunissa. Huikea ihmisten johtaja, innostaja. Asiakkaat rakastavat Maijaa.

Jussi Laakso
Legendaarinen Herra Laakso on monien esikuva, klassinen hovimestari, joka tunnetaan palvelun superosaajana. Hänet on palkittu kaksi kertaa Vuoden hovimestarina ja Pro-palkinnolla. Hän on kehittänyt idean ja palvellut Suomen ensimmäisessä lähiruokaravintolassa Nokassa ja lukuisissa muissa ravintoloissa johtotehtävissä. Nyt hän lumoaa vieraitaan Wanhan Sataman ravintoloissa yrittäjänä – aina pilke silmäkulmassa ja parhaat tarinat takataskussa.

Antero Niemiaho
Antero eli Mussukka on nimensä mukaisesti vastustamaton nuori herrasmies ja lahjakkuus, joka lumoaa vieraitaan Ravintola Murussa. Anteron tyyli ja elegantti tarjoilutapa sekä huomioiva tapa ottaa vieraat vastaan ovat kuin suoraan Kensingtonin-palatsista. Jokainen vieras kokee olevansa kuningas ja kuningatar. Hän on tulevaisuuden tekijä, josta kuulemme vielä paljon. Hän on hyvin kiinnostunut myös viineistä.

Terhi Oksanen-Alén
Viehkeä Terhi on lähes synonyymi Ravintola Savoylle. Terhi on kehittänyt klassikon palvelua ja vaalinut sen perinteitä nostaen ravintolan palvelun uudelle tasolle. Hän on intohimoinen viini- ja teeosaaja. Pro-palkitulle Terhille palvelu on lähimpänä sydäntä. Hän opettaa tulevaisuuden tähtiä Haaga-Heliassa tartuttaen palvelun intohimoa tuleviin huippuihin.

Krista Mänttäri
Asiakkaidensa tunnistama lämmin ja huolehtiva Krista on totaalisesti viineihin hurahtanut sommelier. Hänet tunnetaan ravintola Sasson alkuvuosien hengettärenä. Sittemmin hän on vienyt palveluosaamisen poltetta Forssaan ravintoloitsijana Köökissä ja Vispilässä. Hän myös huolehtii uudesta ravintola Sikke’s:istä. Krista tunnetaan alansa sitoutuneimpana esimiehenä, jota hänen tiiminsä rakastaa.

Chris Angelov
Samuilin pikkuveli on lumoava palvelija, joka vaikuttaa Ravintola Savoyssa ja on jo alansa parhaimpia tarjoilijoita. Vuoden tarjoilija -kilpailun finalisti kehittää omaa viiniosaamistaan kilpailemalla. Nuorella miehellä on iso rakkaus alaan ja palveluun. Hän on tulevaisuuden tähti, jolta on lupa odottaa paljon.

Ursula Zitting
Mamsu on intohimoinen palvelun kehittäjä ja konsultti, joka koordinoi Mänttä Food Festivalin illan palvelua, käsikirjoitusta ja tunnelmaa. Mamsu (tai Duracell) on palvellut lukuisissa ravintoloissa: Njk:lla, G. W Sundmanssilla, Savoyssa ja Kämpissä useampaan otteeseen eri rooleissa. Hän on toiminut myös yrittäjänä Villa Störsvikissä ja järjestänyt tapahtumia Suomessa ja maailmalla. Mamsulla on aina takakontissa tuoreita kukkia ja miljoona tuikkua sekä tyynyt etupenkillä, jotta saat istua pehmeästi.