Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Mänttä Food Festivalin kokit

Ravintoloitsija Henry Tikkanen ja Göstan tiimi saavat luokseen sympaattisia huippukokkeja kattilat, pannut ja esiliinat takaluukuissaan.

  • MFF-logokuvilla_1.jpg
1

Klassikot Suomesta ja maailmalta muuttuvat uusiksi elämyksiksi

Ravintoloitsija Henry Tikkanen ja Göstan tiimi saavat luokseen sympaattisia huippukokkeja kattilat, pannut ja esiliinat takaluukuissaan. Yhdessä he tekevät taikoja.

Illallisten menu sisältää gastronomian ja kotimaisia klassikoita, ja heidän käsissään moni tuttu klassikkoruoka muuntuu uudeksi elämykseksi. Luvassa on savua, tulta, jäätä, tunnetta, taituruutta ja ennakkoluulotonta rakkautta korkealaatuisiin raaka-aineisiin.

Illallisilla Heikki Liekola uudistaa suomalaisen kalapöytäklassikon. Sasu Laukkonen loihtii version tunnetusta äyriäisklassikosta. Henri Alén taituroi nykyaikaisen tulkinnan yhdestä ruokaperinteemme klassikosta. Savustamisen hallitseva kalastaja Klaus Berglund uudistaa yhdessä kokkien kanssa savukalaklassikon.

Kai Kallio saa inspiroivan raaka-aineen mänttäläiseltä fasaanitilalta ja valmistaa siitä klassisen ruokalajin Joenniemen tyyliin. Henry Tikkasen vastuulla on ruotsalainen klassikko vasikkaa Oscar. Kondiittori Toni Rantala taituroi illan huipennukseksi makeita jälkiruokia uudistaen niitä rohkeasti.

”Varaudu villiin. Lupaamme sitä. Varaudu tuttuun klassikkoon. Lupaamme sitäkin. Varaudu puhumaan paljon ja inspiroitumaan ruoasta. Senkin lupaamme”, Mänttä Food Festivalin tekijät lupaavat.

ILLALLISEN MENUSTA VASTAAVAT

Heikki Liekola
Vuoden kokki vuosimallia 2014. Ihanalla punaposkisella Heikillä on viidentoista vuoden kokemus Michelin-tähtiravintoloista Suomesta ja maailmalta. Nykyään hän toimii yrittäjänä, ja hänen herkkujansa voi nauttia mm. kekseliäillä Farm to Table -illallisilla.

Henri Alén
Henri on yksi maamme tunnetuimmista huippukokeista. Henri pyörittää yhdessä Tommi Tuomisen kanssa Ravintola Ultimaa, jonka kiehtovan kansainvälinen makumaailma versoo suomalaisista juurista, paikan päällä kasvatettavista ja sesongin mukaisista raaka-aineista. Hän toimii myös ravintoloitsijana Muru, Pastis ja Sue Ellen ravintoloissa. Kestävä kehitys, ennakkoluuloton rohkeus ja perinteet ovat Henrille herkullisessa ja aina yllättävässäkin lopputuloksessa tärkeitä asioita.

Kai Kallio
Kaitsu on tunnetun porvoolaisen ravintolan Bistro Sinnen ravintoloitsija ja keittiömestari. Kaitsulla on vahva kokemus alallamme. Hän toimi pelkästään legendaarisen Savoyn keittiöpäällikkönä liki vuosikymmenen. Hän on rauhallinen älykkökokki, joka luo uskomattomia makuja ja rakenteita lautasellesi.

Toni Rantala
Toni on jälkiruokien ja leivonnan – koko makean maailman huippumestari. Hänellä on oma leipomo-konditoria Ph7. Vetäydymme illan lopuksi Tonin makeaan metsään. Metsä on rakennettu sokerista, suklaasta, marjoista ja juustoistakin. Saat itse valita, minkä makuinen metsä sinua viekoittelee.

Sasu Laukkonen
Sasu on Michelin-tähdellä palkitun ravintola Oran keittiömestari ja ravintoloitsija, kansainvälisestikin hyvin tunnettu huippukokki. Taitava ja sympaattinen Sasu tunnetaan paikallisen, puhtaan ja luomun puolestapuhuja.

Klaus Berglund
Intohimoinen kalamies Klasu hallitsee kalastamisen, kalan käsittelyn ja valmistamisen. Klasu on varsinainen savustamisen velho. Varaudu savuun ja kalastajaan, jolla on isoja vonkaleita salaisessa pöntössään.

Henry Tikkanen
Henry on Göstan ravintoloitsija, huippukokki ja illan isäntä. Hän on Vuoden kokki mallia 2001 ja Suomen kandidaatti Bocuse d´Or -kilpailuissa 2003. Henkka on työskennellyt monessakin huippuravintolassa. Rauhallinen Henkka omaa hyvin raikkaan, elegantin makumaailman. Hän on ollut vahvasti mukana kokkikilpailumaailmassa aina valmiina kipparoimaan, tuomaroimaan ja auttamaan. Hänelle pääasia on raaka-aineen selkeys. Yksinkertaisuus voi olla vahvuus, kyky uudistaa klassikoita.

Varaukset: myynti@serlachius.fi, p. 040 166 3480.