Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Maanantai 18. Tammikuuta 2016

Paluu Mänttään kulttuurin keskelle

Suunnittelija Marketta Linkoneva haluaa tarjota museoiden ryhmäasiakkaille ikimuistoisia retkiä.

Joitakin vuosia sitten muutin pois Mäntästä. Seurasin Mäntän kulttuurielämän kuulumisia sivusta. Oli hienoa kuulla positiivisia uutisia alueelta, esimerkiksi Serlachius-museo Göstan laajennusosan kansainvälisestä arkkitehtikilpailusta vuonna 2010. Mitähän se toisi tullessaan?

Syksyllä 2012 alkoivat rakennustyöt, ja keväällä 2014 avattiin Göstan paviljonki. Monen positiivisen sattuman seurauksena aloitin työt maaliskuussa 2015 Serlachius-museoiden myyntipalvelussa. Toimenkuvaani kuuluvat pääosin ryhmävaraukset. Tavallisesti matkanjohtaja soittaa ja kertoo, että ryhmä haluaa tulla tutustumaan Serlachius-museoiden näyttelyihin. Siinä vaiheessa aloitan ryhmän ja tilanteen kartoituksen. Kysyn paljon kysymyksiä ja tiedustelen toiveita.

Aistin, että joskus lukuisat kysymykseni herättävät kummastusta ja ehkä lievää ärtymystäkin. Päivän ohjelmaa ja aikataulua laatiessani otan huomioon ryhmän koostumuksen ja ennen kaikkea sen toiveet. Joudun kuitenkin joskus korjaamaan ponnekkaasti epärealistisia aikatauluja. Bussilla matkustettaessa matkanteko on selvästi hitaampaa kuin henkilöautolla. Kahvi- ja vessatauko ei onnistu 15 minuutissa, jos bussissa on 50 henkilöä.

Riittävän väljä aikataulu ja aikataulussa pysyminen on ensiarvoisen tärkeää. Olemme varanneet yhden ryhmän vierailuun monta henkilöä useassa eri pisteessä. Jos ryhmän aikataulu pettää, se voi vaikuttaa monen muun ryhmän vierailuun ja sitä kautta kävijäkokemukseen. Serlachius-museoissa käy vuosittain yli 1000 ryhmää, vilkkaimpina päivinä yli 20. Tämä tarkoittaa sitä, että koneiston on oltava sujuva ja aukoton, jotta asiat sujuvat jouhevasti.

Museoistamme löytyy monenlaisia palveluja. Järjestämme yhä enemmän yritysten ja yhteisöjen kokous- ja virkistyspäiviä. Niihin on saatavissa monenlaista oheisohjelmaa, esimerkiksi opastettuja kierroksia näyttelyihin, sauvakävelyä ja upeita kulinaarisia nautintoja, unohtamatta viini- ja samppanjamaistiaisia.

Lisäksi alueellamme on paljon muutakin tarjontaa. Yhä useammat ryhmät haluavat yöpyä seutukunnalla. Vaihtoehtoja riittää. On mökkejä, hotelleja ja kartanoita. Tapahtumista voi valita vaikkapa Mäntän kuvataideviikot, Musiikkijuhlat ja Urkuviikot. Aktiviteetteja ja kohteita on joka lähtöön. Niistä esimerkkinä on Mäntänvuoren luonnonsuojelualue, josta löytyy historiallisesti arvokas Vuorenmaja sekä näkötorni ja Vuorenkirkko. Alueella sijaitsee useita luontopolkuja, joiden varrelta löytyviä harvinaisia kasveja ja puita esitellään opastetauluissa.

Parasta tässä työssä on aistia ryhmän toiveet ja laatia retkiohjelma, joka yllättää vieraat positiivisesti. Silloin olen omalta osaltani onnistunut tehtävässäni. On ilo ja etuoikeus työskennellä ammattitaitoisten työkavereiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa sekä saada vieraat palaamaan Serlachius-museoihin ja seutukunnalle yhä uudestaan ja uudestaan!

Marketta Linkoneva
suunnittelija
myyntipalvelu