Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Tiistai 3. Syyskuuta 2013

Serlachius-museo Göstan ravintola huippukokkien hyppysiin

Hyvän ruoan ystävien tuntemat Pekka Terävä, Henry Tikkanen ja Pasi Heinonen aloittavat ravintoloitsijoina Mäntässä taidemuseo Göstassa, joka avautuu kesällä mittavan laajennusosan valmistuttua.

Vanhan kartanon kylkeen nousee 19 miljoonan euron investointi, uuden puuarkkitehtuurin malliesimerkki. Rakennuksen suunnittelijaksi valikoitui barcelonalainen arkkitehtitoimisto MX_SI architects Suomen kaikkien aikojen suurimmassa kansainvälisessä arkkitehtikilpailussa.

Göstassa ravintolatoiminta sijoittuu uudisosan avariin, kartanon puistoon levittäytyviin ravintolatiloihin, juhlasaliin, perinteiseen Autereen tupaan ja kartanon vanhaan viinitupaan. Monipuoliset tilat kartanoympäristössä keskellä taidetta tarjoavat mahdollisuuden korkeatasoisten ravintolapalvelujen tarjoamiseen erilaisille kohderyhmille kokousasiakkaista kahvilakävijöihin.

Pekka Terävä uskoo taiteen ja ruoan liittoon
 
Keittiömestari Pekka Terävä havaitsee taiteen ja ruoan nauttimisessa yhtäläisiä piirteitä: sekä taiteen että ruoan äärellä ihminen on rauhassa, keskittyneesti läsnä.

– On rauhoittavaa siirtyä pois arkisesta, hektisestä ympäristöstä keskelle luontoa, taiteen, hyvän palvelun ja ruoan pariin. Suomalaisetkin ovat jo löytäneet ruokamatkailun. Nyt lähdetään makumatkalle omia nurkkia kauemmaksi sekä töissä että vapaa-ajalla. Taidemuseo Göstassa järvimaisema, kaunis puisto, taideaarteet ja hyvä ruoka muodostavat ylivoimaisen yhdistelmän kaiken nähneelle ja maistaneelle matkailijalle, maalailee Terävä. 


Paikallista kansainvälisesti

Taidemuseon ravintolan sijainti keskellä maaseutua ja metsiä takaa laadukkaat sesongin mukaiset raaka-aineet. Ravintolan tarjonnan johtavana ajatuksena onkin paikallisuus, mutta vaikutteita haetaan myös maamme rajojen ulkopuolelta.  – Konseptina on paikallista kansainvälisesti, toteaa keittiömestari Henry Tikkanen.
Tikkanen haluaa jokaisen taidemuseokävijän saavan toivomansa laadukkaan ruokakokemuksen oli kyseessä sitten pikaiset kahvit, mutkaton, nopea lounas tai kokoustajan levollinen nautiskeluhetki.
– Sekä museon että ravintolan puolesta halutaan tarjota sekä elämyksiä että hyvää palvelua. Tervetuloa, me pidämme teistä huolen, lupaa Tikkanen.

Liikematkailun keskittymä


Taidemuseo sijaitsee järven rannalla, saman Kuoreveden äärellä kuin tunnettu kokousmatkailukohde Rapukartano. Rapukartanon isäntä ja nyt yksi museon uusista ravintoloitsijoista Pasi Heinonen visioi uusia matkailupaketteja:

– Kohteidemme erilaisuus on voimavara. Museoilla saa kokea vanhaa, arvokasta patruunahenkeä. Meillä taas ihastella jylhää erämaista maisemaa ja krouvia rakennustapaa. Museoilla katsellaan hienoa taidetta, meillä saunotaan ja nukutaan - tietenkin molemmissa syödään hyvin. Mutta kaiken kukkuraksi vielä siirtymä kohteidemme välillä on mieleen painuva: juuri sopiva matka lipua veneellä pitkin järvenselkää joko kuskin kanssa tai omin voimin soutamalla.  

Koko Mänttä on niittänyt viime vuosina mainetta kokousmatkailussa. Vuorineuvosten jäljiltä matkailukäyttöön otetut monumentaalirakennukset, kuten Klubi, Honkahovi, Serlachiuksen kartano ja vanha pääkonttori ovat kuin luotuja bisnesmatkailuun.

– Pystymme täyttämään huipputason tilaisuutta järjestävän tarpeet prikulleen. Meillä on upeat herraskaiset puitteet, joissa suomalainen luonto metsineen ja järvineen on vahvasti läsnä. Museoissa kerromme suomalaisen teollisuuden historiaa ja näytämme kansallisia taideaarteita, joten korkeatasoinen ohjelma sekä kotimaisille että kansainvälisille vieraille on aina taattu. Nyt saimme vielä huippukokit tiimiimme, joten kaikki ainekset tasokkaiden elämysten tuottamiseen ovat kasassa, summaa museoiden kehittämispäällikkö Päivi Viherkoski.

Serlachius-museo Göstan uudet ravintoloitsijat:

Pekka Terävä
Michelin-ravintola Olon ravintoloitsija Pekka Terävä on pitkäaikainen kokkimaajoukkueen kapteeni ja toimii alan arvostetuimman kilpailun Bocuse d’Orin Suomen tuomaristossa.  Pekan voi tavata myös MTV3:n  aamulähetyksissä.

Henry Tikkanen
Henry Tikkanen on hankkinut kannuksensa maamme arvostetuimmissa ravintoloissa, kuten G.W.Sundmansissa, Ravintola Haviksessa sekä Hotelli Kämpin ravintoloissa. Vuoden Kokki -tittelinkin saanut Henry on myös edustanut Suomea Bocuse d’Orissa.

Pasi Heinonen
Pasi Heinonen on rapukasvatuksen edelläkävijä Suomessa ja kuulun Rapukartanon yrittäjä ja isäntä. Rapukartano sijaitsee saman veden äärellä kuin Serlachius-museo Gösta.

Lisätietoja:
Ravintolan keittiömestarit Pekka Terävä p. 050 5697095 ja Henry Tikkanen p. 050 585 8812.
Kehittämispäällikkö Päivi Viherkoski, Serlachius-museot p. 050 3522 567, paivi.viherkoski@serlachius.fi

Kuvapyynnöt: 
Suunnittelija Susanna Yläjärvi, Serlachius-museot, p. 03 488 6800, susanna.ylajarvi@serlachius.fi