Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Torstai 18. Tammikuuta 2018

Serlachius-museot toiseksi Culture EDEN -kilpailussa

Serlachius-museot yhteistyökumppaneineen on tullut toiseksi Culture EDEN -kilpailussa, jolla haettiin kansainvälisesti nousevaa kulttuurimatkailukohdetta Suomessa. Kilpailun voitti Fiskars Village Raaseporista. Voittajat julkistettiin Matkamessujen yhteydessä Helsingissä torstaina 18. tammikuuta.

Kulttuuriministeri Sampo Terhon ojentaman palkinnon vastaanotti Serlachius-museoiden kehittämispäällikkö Päivi Viherkoski.

Serlachius-museoiden yhteistyöverkostossa ovat mukana Koivulahden Rapukartano, Mäntän Klubi ja Arthotel Honkahovi, Viinitupa Vuorenmaja, Hotelli Alexander, MW-Kehitys Oy, Mäntän kuvataideviikot, Mäntän Musiikkijuhlat, Mäntän Tilausliikenne, Ravintola Gösta ja Omex Oy.

Serlachius-museoiden ja kumppaneiden muodostamaa destinaatiota kuvaillaan nimellä Backwoods Paradise, ja sille on perusteensa.

– Esittelemme pienen teollisuuspaikkakunnan ja suuren taidesäätiön tarinaa - kaksi toisiinsa kietoutunutta kehityskertomusta, joiden juuret ulottuvat 1800-luvulle saakka. Destinaatiomme kertoo suurista unelmista ja teoista Euroopan nurkassa metsien keskellä, lähes toteutuneesta utopiasta ja taiteen palosta, Päivi Viherkoski perustelee.

Culture EDEN -kilpailuun osallistui 24 verkostoa eri puolilta Suomea. Kohteet rakentuivat kuvataiteen lisäksi käsitöiden, rakennusperinteen, musiikin ja muotoilun ympärille.

Euroopan komission aloitteesta järjestetyn Suomen kansallisen kilpailun järjesti Culture Finlandin kulttuurimatkailun katto-ohjelma, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.