Serlachius museot

Käykää rohkeasti
pidemmälle

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Serlachius-museot ovat avoinna kesällä 1.6.–31.8. joka päivä 10–18, talviaikaan 1.9.–31.5. ti–su 11–18.

Sulje

+358 (0)3 488 6800 | Gustaf, R. Erik Serlachiuksen katu 2 | Gösta, Joenniementie 47 | Mänttä

Avoinna:
talviaikaan 1.9.–31.5. ti-su klo 11–18
kesäaikaan 1.6.–31.8. joka päivä klo 10–18


Käykää rohkeasti
pidemmälle

Torstai 31. Lokakuuta 2013

Göstan pienoismalli mukana puuarkkitehtuurinäyttelyssä Etelä-Koreassa

Serlachius-museo Göstan laajennusosaa kuvaava pienoismalli on mukana laajassa Nordic Passion -näyttelyssä, joka esittelee pohjoismaista arkkitehtuuria ja designiä Soulissa Etelä-Koreassa. Näyttely avattiin 22. lokakuuta ja se on esillä 16. helmikuuta asti.

Göstan pienoismalli on Materials, Methods, Metaphors: Experimental Wooden Architecture from Finland -näyttelyssä, joka järjestetään Seoul Museum of Art´ssa (SeMA) Näyttelyn on toteuttanut Aalto-yliopisto ja se esittelee 22 esimerkkikohdetta kokeellisesta puuarkkitehtuurista Suomessa. Näyttelyssä on mukana sekä uusia opiskelijatöitä että arkkitehtuurikohteita eri vuosikymmeniltä.

Pohjoinen kirvesmiesperinne saa näyttelyssä rinnalleen uusia muotoja. Uudet tekniikat, materiaalit ja muodot jatkavat menneiden vuosisatojen kuluessa kokeilun ja toiston kautta syntynyttä toimintatapaa.

Näyttelyn ovat kuratoineet, suunnitelleet ja toteuttaneet Philip Tidwell ja Pekka Heikkinen Aalto-yliopistosta yhteistyössä Anastasiia Ieremenokin kanssa. Suomen Arkkitehtuurimuseo on toimittanut näyttelyyn materiaalia ja osallistunut kohdevalintaan yhdessä Aalto-yliopiston Puustudion kanssa.

Serlachius-museon laajennuksen lisäksi näyttelyssä esitellään muun muassa Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli (2005), Helsingin Jätkäsaareen nouseva Wood City (2015), Helsingin keskustakirjasto (2016) sekä useita Aalto-yliopiston Wood Programissa tehtyjä suunnitelmia.

Voittotyö kunnioittaa suomalaista puuta

Serlachius-museo Göstan laajennusosasta järjestettiin kansainvälinen arkkitehtikilpailu vuosina 2010-2011. Kilpailuun saatiin yhteensä 579 ehdotusta 42 maasta. Voiton vei barcelonalaisen MX_SI architectural studion ehdotus Parallels. Sen pohjalta museorakennuksen jatkosuunnittelusta on vastannut suomalainen yhteistyökumppani Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehdit.

Rakennuksen erikoisuutena on noin sata kantavaa liimapuukehää, jotka antavat rakennukselle sen arkkitehtonisen ilmeen. Voittotyön suunnitellut arkkitehtikolmikko Boris Bezan, Héctor Mendoza ja Mara Partida halusivat kunnioittaa suunnitelmallaan suomalaista puuta ja metsäteollisuuteen vahvasti liittyvää Serlachiuksen sukua.

Museolaajennuksen rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä, ja uusi taidemuseo Gösta avataan kesäkuussa 2014.